Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Ο Καλαφάτης ξεκαθαρίζει για την παγίδα της Χάγης

Προκαταβολικά χαμένη θα είναι η Ελλάδα αν καταφύγει στη Χάγη, τουλάχιστον με τους όρους που τίθενται από πλευράς Τουρκίας, με την οποία θα πρέπει να συμφωνήσει η χώρα μας, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Παίρνοντας θέση στον διάλογο που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του κόμματος και απαντώντας σε πολιτικά πρόσωπα που θέτουν τη Χάγη ως εθνικό σκοπό, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καλαφάτης σημείωσε: «Δεν είναι αν θέλουμε ή όχι να πάμε στη Χάγη, αλλά με ποια βαλίτσα να πάμε. Διότι η βαλίτσα χρειάζεται συνυποσχετικό. Και η Άγκυρα ζητά να φτιάξουμε τη βαλίτσα με τρόπο που είναι αδύνατον να δεχτεί η Ελλάδα».

Στην ανάρτησή του ο κ. Καλαφάτης δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια της Τουρκίας να θεμελιώσει ολοένα και περισσότερες διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην αξίωση της Τουρκίας η κοινή προσφυγή στη Χάγη να αφορά μόνο το Αιγαίο, ώστε να εξαιρεθεί το Καστελόριζο και να εξεταστεί ως μεμονωμένο και απομονωμένο νησί, που δεν έχει -όπως διατείνονται- κανένα δικαίωμα στις θαλάσσιες ζώνες. Από ό,τι φαίνεται, η προσφυγή στη Χάγη, η οποία παρουσιάζεται ως ακόμα ένα πεδίο συναίνεσης από τον πρωθυπουργό, δεν έχει αποδοχή ούτε καν εντός της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Τραμπ σε Ερντογάν στο τηλέφωνο: Λύστε τις διαφορές σας με την Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ