Αμετροέπεια και διπλό «δωράκι» του ΥΕΘΑ στην Άγκυρα

Must Read

Δηλώσεις αμετροέπειας για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα έκανε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χειρισμό της κρίσης με την εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στον οποίο επικρατεί η λέξη «ψυχραιμία», στέλνοντας λάθος μηνύματα στην Τουρκία, και εν συνεχεία έδωσε δημόσια στοιχεία για τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικά των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, φειδωλός στα λεγόμενά του και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκαλύπτει στοιχεία για τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας εκθέτουν τον ίδιο προσωπικά, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη χώρα, καθώς αποκάλυψε τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό σε μια στιγμή εθνικής κρίσης…

Κοινώς, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία της μη αποφασιστικής απάντησης, όπως έλεγε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά της… ψυχραιμίας και της ανοχής, παρά το γεγονός ότι το «Oruc Reis» παραβίαζε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε και άλλα στοιχεία «βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας», αποκαλύπτοντας ότι η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα, καθώς ανέμενε την εκδήλωση προκλητικής ενέργειας από την Τουρκία. «Για να είναι ο “Νικηφόρος Φωκάς” στην περιοχή αυτή, 200 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, με μια ταχύτητα 25-30 μίλια, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Σαλαμίνα, γιατί δεν θα έφτανε εγκαίρως. Ξεκίνησε από την Κάρπαθο. Γιατί βρέθηκε στην Κάρπαθο; Γιατί είχαμε μεριμνήσει να την πάμε εκεί. Περιμένοντας, όντες έτοιμοι να ανταποκριθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκλεισε την ομιλία του (τι ήθελε να δείξει με την αποκάλυψη τέτοιων λεπτομερειών σε μια κομματική εκδήλωση;) αναφέροντας πως η Αθήνα διαθέτει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα να αντιδράσει σε ανάλογο περιστατικό, εφόσον απαιτηθεί. Το ερώτημα είναι «πώς;». Με ισχυρές δόσεις «ψυχραιμίας»;

«Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα. Θα είμαστε κάθε φορά που θα τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας, θα παίρνουμε άριστα 10. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χωρίς ίχνος αυτοσυγκράτησης, όπως απαιτείται σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές στις οποίες βρίσκεται η χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This