Ερντογάν: Εμείς είμαστε τα… αφεντικά στην Ανατολική Μεσόγειο!

Must Read

Κάθε άλλο παρά τρομαγμένος από τις απειλές των ΗΠΑ ή την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παραβάσεις του διεθνούς δικαίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την τακτική των εμπρηστικών δηλώσεων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην αποστολή του στην Κίνα ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές.

«Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Αν έρθουν, όμως, μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν, και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε, και η “νότια Κύπρος’’ (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο «Σουλτάνος» προέβη σε απαράδεκτες συγκρίσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, επιτιθέμενος στην ΕΕ για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ένωση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της «νότιας Κύπρου», η οποία εντάχθηκε στην ΕE με ύποπτο τρόπο, τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με τη δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η «νότια Κύπρος» εντάχθηκε στην ΕΕ, ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα, ενώ η «βόρεια Κύπρος», που είπε το ναι, δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This