Ο Τσαβούσογλου προαναγγέλει στενή συνεργασία με την «αδελφική χώρα» Αλβανία!

Must Read

«Στενή συνεργασία με την αδελφική χώρα», όπως χαρακτήρισε την Αλβανία, υποσχέθηκε από τα Τίρανα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έφτασε εκεί με στόχο να προετοιμάσει μελλοντική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Αλβανό πρόεδρο Ιλιρ Μέτα, τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Γκεντ Τσάκαϊ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια, ενώ επρόκειτο να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας Εντι Ράμα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, πάντως, συνέδεσε την παροχή περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης προς την Αλβανία με τη δέσμευση της τελευταίας να παραδώσει στις τουρκικές Αρχές υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, που -όπως υποστήριξε- βρίσκονται στη βαλκανική χώρα, σημειώνοντας ότι αποτελούν απειλή.

Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι αντέδρασαν ΑΚΑΡιαία στις «απειλές» Παναγιωτόπουλου και… βόλταραν πάλι πάνω από ελληνικά νησιά

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Τσάκαϊ εξέφρασε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της Αλβανίας προς την Τουρκία για τη συνεισφορά της σε όλους τους τομείς, αναφερόμενος ειδικά στις εξελίξεις στο Κόσοβο και στην ασφάλειά του. Χαρακτήρισε την Τουρκία αξιόλογο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, μίλησε για τη συνεισφορά της στην εθνική ασφάλεια της Αλβανίας και την ασφάλεια στην περιοχή, και τόνισε ότι η χώρα του αναγνωρίζει τα προβλήματα της Τουρκίας στα σύνορά της με τη Συρία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις του Τσάκαϊ, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αλβανία, θα υπογραφεί η συμφωνία ίδρυσης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This