Συνεχίζει να πουλάει τρέλα ο Τσαβούσογλου: «Πρέπει η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται και να συμβιβαστεί»

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αμετροεπείς δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εις βάρος της χώρας μας.

Ο προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε ξανά σε εμπρηστικές δηλώσεις, καλώντας την Ελλάδα να συμβιβαστεί και να μάθει να μοιράζεται αφού όπως τόνισε έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Τσαβούσογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρός μας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και είπαν να κάνουν μία προετοιμασία οι υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης, του Τζαμιού στην Αθήνα και της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε με την Αίγυπτο και το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δε μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.

Εμείς λέμε στoυς Έλληνες προσωπικά ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».

Δείτε επίσης: Ποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης; Νέο παραλήρημα Ερντογάν για θερμότερα νερά στη Μεσόγειο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This