Πουλάνε τσαμπουκά και οι Βούλγαροι – Αλυτρωτικές κορόνες από τον υπουργό Άμυνας τους

Must Read

Αλυτρωτικές δηλώσεις και από τον υπουργό Αμυνας της Βουλγαρίας. Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικαλούμενος τα λόγια του επαναστάτη Βασίλ Λέφσκι, που πολέμησε για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 19ο αιώνα, δήλωσε ότι η «Βουλγαρία δεν πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με τη “Βόρεια Μακεδονία”» και συνέχισε λέγοντας «ούτε με τη Νότια Μακεδονία».

Η αναφορά προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα για το τι ακριβώς ήθελε να πει ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας, καθώς η δήλωσή του συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ζητούμενο αποτελεί, επίσης, αν έγινε ή πρόκειται να γίνει διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλυτρωτική αυτή αναφορά.

Η δήλωση

«Είχε πει τα εξής ο Λέφσκι: “Και εμείς, οι Βούλγαροι, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι στα εδάφη μας – στη Βουλγαρία, στη Θράκη και τη Μακεδονία”. Και σήμερα κάποιοι λένε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη “Βόρεια Μακεδονία”, με τη Νότια Μακεδονία. Ο Λέφσκι δεν έκανε συμβιβασμούς. Γιατί να τους κάνουμε εμείς; Λόγω των καταστάσεων;» δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο για τους γείτονες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Σκόπια προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση με κάθε δυνατό τρόπο, «παρά το γεγονός ότι η κοινή επιτροπή Βουλγαρίας – “Βόρειας Μακεδονίας” για ιστορικά και εκπαιδευτικά ζητήματα δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της για τα αμφισβητούμενα ζητήματα για τις δύο χώρες».

Δείτε επίσης: Συνεχίζει να πουλάει τρέλα ο Τσαβούσογλου: «Πρέπει η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται και να συμβιβαστεί»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This