«Συναγερμός» στα ελληνικά σύνορα! Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου (video)

Must Read

Σε «κόκκινο συναγερμό» η χώρα το τελευταίο 24ωρο λόγω των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει πράξη τις απειλές του και να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη. Ο σουλτάνος  προωθεί 120.000 μετανάστες σαν αντίποινα για την ήττα που υπέστη στη Συρία με αποτέλεσμα την ουσιαστική απομόνωσή του.

Ο πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψη σε Σάμο, Χίο και Λέσβο, ώστε να είναι παρών στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις σε διπλωματικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο.

Στην έκτακτη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Η δήλωση Πέτσα μετά το τέλος της σύσκεψης

«Η Ελλάδα δέχθηκε μία οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της», τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Αντέξαμε», είπε και έκανε λόγο για 4.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου στα ελληνικά σύνορα και, όπως είπε, 66 άτομα έχουν συλληφθεί. «66 άτομα πέρασαν και κρατούνται. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ».

Είπε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να σταματήσουμε τις ροές. Στο νησί υπάρχει έντονη ανησυχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη γειτονική χώρα, ωστόσο η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει αποφάσεις για να μας προστατέψει» ανέφερε νωρίτερα στη εφημερίδα «δημοκρατία» ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle μετέδωσε ότι τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα και περίπου 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

151 άτομα μέσα σε λίγες ώρες

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, συνολικά 151 άτομα έφτασαν την Παρασκευή, μέσα σε λίγες ώρες, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, τρεις αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 αλλοδαπούς, μία στη Σάμο με 54, ενώ επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυνελέγησαν 26 μετανάστες και πρόσφυγες.

Δείτε επίσης: Ενισχύουν με στρατό τον Έβρο! 500 μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος – Σφράγισαν τo τελωνείο στις Καστανιές (LIVE εικόνες)

Σημειώνεται ότι τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εικόνες με πρόσφυγες και μετανάστες πάνω σε βάρκες να κατευθύνονται προς τα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν οι εικόνες είναι πραγματικές ή κατασκεύασμα της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο μεταξύ, δραματικές είναι οι στιγμές στις Καστανιές Έβρου για εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Το βράδυ της Παρασκευής οικογένειες με μικρά παιδιά άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr, αργά το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια καθώς μετανάστες έκαναν μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη δακρυγόνων.

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This