Κρίσιμο τετ-α-τετ Ερντογάν και Πούτιν για τη Συρία

Must Read

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Συρία και τώρα όλοι αναμένουν να δουν τι μπορεί να προκύψει από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μια και έγινε γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος θα ταξιδέψει στη Μόσχα.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός, και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση» τόνιζε ο «σουλτάνος».

Λίγο αργότερα, την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα επιβεβαίωνε και ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, την ώρα που το πρακτορείο TASS μετέδιδε ότι ο Πούτιν επεσήμανε με νόημα ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, αλλά επιθυμεί την ίδια στιγμή να αποτρέψει τις άλλες χώρες από το να εμπλακούν σε μια σύρραξη με τη Μόσχα. Η απόπειρα να βγουν από το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι ρωσοτουρκικές θέσεις αποτυπώθηκε το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια «θετική ατμόσφαιρα», ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Η προσέγγιση, πάντως, τουλάχιστον στο μυαλό του Ερντογάν, θα επιδιωχθεί να γίνει με όρους… Τουρκίας. «Είπα στον Πούτιν: “Τι κάνετε εκεί κάτω; Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μία βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τον δρόμο μας» δήλωνε την Παρασκευή ο «σουλτάνος». Τη στάση αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, κάτι που φάνηκε και από τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Αμυνας της χώρας του, που διαμήνυσε πως μετά τα τελευταία γεγονότα η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι στο πεδίο της μάχης η Τουρκία ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά, ενώ η Συρία από την πλευρά της έκανε λόγο για την κατάρριψη ενός τουρκικού drone – την ώρα που ο στρατός του Ασαντ ανακατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Δείτε επίσης: Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: «Κρατάμε γερά. Ο Έβρος δεν πέφτει!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This