Παρασκευή 7/5/2021

Αδιάκοπη η προκλητικότητα Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες δίνουν όπλα σε χωρικούς για να πυροβολήσουν πισώπλατα τους μετανάστες»

Κάτω από τη γλώσσα τα έχουν τα ψέματα οι Τούρκοι όπως αποδεικνύεται περίτρανα και συνεχώς. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προχωρήσει σε ένα ακόμα παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας με αισχρά fake news.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δε δίστασε να ισχυριστεί πως οι Έλληνες χωρικοί προμηθεύονται όπλα από τον στρατό και πυροβολούν πισώπλατα τους μετανάστες.

«Οι χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα και η Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες που έρχονται στα σύνορά τους, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Πυροβολούν κατά των προσφύγων. Δύο πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί πισώπλατα από πυροβολισμούς. Παρέχουν όπλα στους χωρικούς να πυροβολούν τους πρόσφυγες. Ελπίζω ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει.

Τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κατακρίνονται από τις χώρες της ΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης. Πάντα ρίχνουν σε εμάς το φταίξιμο. Τα χρήματα είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα», σημείωσε αρχικά ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε στην ενορχηστρωμένη παρωδία του:

Δείτε επίσης: Στον Έβρο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – Ενημερώθηκαν από τον Μητσοτάκη

«Η Τουρκία συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους μετανάστες, είτε αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, αλλά δεν εμποδίσαμε ποτέ πρόσφυγες να έρθουν στη χώρα μας, παρόλο που η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση για πολιτικά οφέλη. Η πλειοψηφία των προσφύγων θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες και δεν είναι δυνατόν για εμάς να τους σταματήσουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ