Τουρκική επιχείρηση με το όνομα «1453» μπλοκάρει τις επαναπροωθήσεις – Τεράστια η οικολογική καταστροφή στον Έβρο

Must Read

Την πτήση μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών UAVs (Unmanned Aerial Vehicles) τύπου Bayraktar TB2, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας, ανακοίνωσε το τουρκικό πρακτορείο «ANADOLU»!

Την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο, έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, αναφέροντας ότι «το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι».

Μάλιστα, φρόντισε να αναρτήσει και τον σχετικό χάρτη πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου σημειώνεται η διαδρομή που ακολούθησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία «1453», η οποία παραπέμπει, φυσικά, στο έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’, και οι πληροφορίες που συλλέγει το εν λόγω drone, αποστέλλονται σε μυστικό κέντρο επιχειρήσεων των Τούρκων.

Την παρουσία του drone στα ελληνοτουρκικά σύνορα δημοσιοποίησε, εξάλλου, και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «ANADOLU», επισημαίνοντας πως η δράση του «διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα UAV Bayraktar TB2 είναι οπλισμένα με τουρκικής κατασκευής πυραύλους και ήδη πραγματοποιούν πτήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, την Κύπρο αλλά και τη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης: Ο φράχτης στον Έβρο και η τακτική Δημοσχάκη

Φωτιές και σκουπίδια παντού στο δάσος του Έβρου

Την ίδια στιγμή, οι παράνομοι μετανάστες που μετέφερε η Τουρκία στον Έβρο, έχουν προκαλέσει τεράστια οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχουν αποψιλώσει το δάσος των Καστανιών, κόβοντας ανεξέλεγκτα δέντρα και καίγοντάς τα, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Αυτό καθιστά ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης πυρκαγιάς στο δάσος, από τις εκατοντάδες φωτιές που ανάβουν εντός της δασικής έκτασης, όσοι κατασκηνώνουν εκεί.

Δείτε αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί από την τουρκική πλευρά στο σπάνιο οικοσύστημα του Έβρου:

εβρος καταστροφη εβρος καταστροφη εβρος καταστροφη εβρος καταστροφη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This