Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία! Στέλνουν το «Κανουνί» στην Αν. Μεσόγειο

Must Read

Παρότι ο Ταγίπ Ερντογάν παλεύει στα φουρτουνιασμένα νερά της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, καθώς η οικονομική πολιτική του και η διαχείριση στην κρίση του κορωνοϊού προκαλούν πλέον σφοδρή κριτική, η Άγκυρα επιμένει να στοχεύει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου και στους υδρογονάνθρακες που κρύβουν, ανακοινώνοντας, διά των φερεφώνων της, ότι τους επόμενους μήνες θα στείλει για έρευνες και το νέο της απόκτημα, το γεωτρύπανο «Κανουνί».

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ» με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας» προκαλεί και κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο. Αγνοεί προφανώς ότι πρόκειται για ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, στα οποία η Τουρκία εγείρει αξιώσεις.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο “Πορθητής” θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο “Κανουνί” στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε “στοπ” στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Οι «βατραχάνθρωποι» ενισχύονται με σούπερ σκάφη από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τουρκιγέ», «μετά τον χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση». Και απειλεί: «Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη “Ορούτς Ρέις” και “Μπαρμπαρός” συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ έστειλε το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας κατά την Επανάσταση, τα χρόνια του Σχεδίου Μάρσαλ, της οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αλλά και στο μέλλον. Το μήνυμα αυτό εστάλη με αφορμή την παρουσίαση του λογότυπου #USGreece2021 για τον εορτασμό της 200ής επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και «των ισχυρών δεσμών φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This