Ικανοποίηση της Λευκωσίας για τα προτεινόμενα μέτρα της Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας

Must Read

Τα μέτρα κατά της Τουρκίας που αναμένεται να υποβάλουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για τις παράνομες γεωτρητικές ενέργειες εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, αλλά και εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κινούνται στο πλαίσιο των προσδοκιών της Λευκωσίας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή από την Κύπρο.

Τα εν λόγω μέτρα προωθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις 15 και 18 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία του 2016 μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

Η διαβάθμιση των μέτρων ικανοποιεί τη Λευκωσία, καθώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχήμα δίνει περισσότερα περιθώρια για υιοθέτηση μεγαλύτερων κυρώσεων στο μέλλον, ενόψει και της κλιμάκωσης των παραβιάσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σε κατοπινό στάδιο η ΕΕ να προτείνει στοχευμένα μέτρα κατά εταιρειών και φυσικών προσώπων», κατέληξε.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε, επίσης, τα προτεινόμενα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, την περικοπή κοινοτικών κονδυλίων ύψους 145,8 εκατ. ευρώ και την επανεξέταση των χρηματοδοτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και συναντήσεις σε υπουργικό και κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This