Πως σχολίασε ο Παναγιωτόπουλος τις τουρκικές προκλήσεις – Και νέες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας

Must Read

Τα φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ωστόσο, λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τον ΑΓΕΕΘΑ από τις Οινούσσες, τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παρενόχλησή του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα, δηλώνοντας σχετικά από το Φαρμακονήσι: «Προ ολίγου, το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό, είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι. Αυτό που θα ήθελα, όμως, να πω είναι ότι, τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα. Εμείς, πάντως, δεν πτοούμεθα καθόλου. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα φυλάκια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις φρουρές, να ελέγξει την τήρηση των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος του νέου κορωνοϊού και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των στρατιωτών που υπηρετούν εκεί.

  • Δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την παρενόχληση που υπέστη το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ν. Παναγιωτόπουλο, και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο

Μαζικές πτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

Μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου ΝΗ-90 που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αριθμός τουρκικών μαχητικών ξεχύθηκε προς στα νησιά των Δωδεκανήσων και του κεντρικού Αιγαίου, παρά την ύπαρξη σημαντικού αριθμού ελληνικών μαχητικών που είχαν σπεύσει να υπερασπίσουν το ελικόπτερο.

Στις 16:00, ζεύγος τουρκικών πέταξε επάνω από το Φαρμακονήσι σε διάφορα ύψη, από 2.700 έως 8.000 πόδια και, εν συνεχεία, πάνω από το Αγαθονήσι.

  • Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«ΣΤΙΣ 16:00, ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ 2.700 ΕΩΣ 8.000 ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 11.000 ΠΟΔΙΑ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ 16:04, 16:05 ΚΑΙ 16:07, ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΙΟΙ, Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΚΑΙ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΟΛΕΣ ΣΤΑ 23.000 ΠΟΔΙΑ.

ΕΠΕΙΤΑ, ΤΡΙΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ 16:14 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 17.500 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 16:18 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 10.000 ΠΟΔΙΑ, ΣΤΙΣ 16:19 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 16:20 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΙΟΙ ΣΤΑ 11.000 ΚΑΙ 14.000 ΠΟΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 16:23 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 12.000 ΠΟΔΙΑ.

ΣΤΙΣ 16:53, ΤΕΤΑΡΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ 32.000 ΠΟΔΙΑ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This