Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Το Ισραήλ παραχωρεί στην Ελλάδα υπερσύγχρονα drones για την επιτήρηση των συνόρων

Διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τύπου IAI Heron, υπέγραψαν τα υπουργεία Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Όπως γνωστοποίησε η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», την παραχώρηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ελλάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ και σκοπός τους θα είναι η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η διμερής συμφωνία προβλέπει την τριετή παραχώρηση του συστήματος στην Ελλάδα, με δυνατότητα αγοράς μετά το τέλος της εν λόγω περιόδου.

Τα ισραηλινά drones θα βοηθήσουν στην αύξηση της δυνατότητας επιτήρησης των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο, καθώς και στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος του ελληνικού στρατού έναντι της Τουρκίας.

Τα drones τύπου IAI Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση απογείωσής τους, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένα ραντάρ με ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες. Παράλληλα, η επιχειρησιακή τους λειτουργία είναι εφικτή και κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των ισραηλινών drones έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κορύφωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου, όπου χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ