ΑΡΧΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Ολόκληρη η επιστολή του Κύπριου Προέδρου στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ολόκληρη η επιστολή του Κύπριου Προέδρου στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η πρώτη επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δημοσιεύθηκε σήμερα σε μεγάλη κυπριακή εφημερίδα. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι επιστολές του κ. Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ είναι δύο και εστάλησαν λόγω της παράβασης του διεθνούς δικαίου και της αποστολής τουρκικών πλοίων για έρευνα κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, ο Κύπριος Πρόεδρος ζητάει την παρέμβαση του Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και να διαμορφωθούν συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Στην επιστολή της 14ης Ιουνίου, ο κ. Αναστασιάδης επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού είτε με αποκεντρωμένη ομοσπονδία είτε με πολίτευμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εντός του πλαισίου διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο «υπουργός» εξωτερικών του ψευδοκράτους, Οζερσάι, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν τη λύση της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει στον κ. Γκουτέρες ότι έχει κάνει εισηγήσεις για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, οι οποίες, ωστόσο, απορρίφθηκαν από τον Μουσταφά Ακιντζί.

 Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής

 Εξοχότατε,

Σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα το οποίο προκλήθηκε από τις εντάσεις και συγκεκριμένα από τις πρόσφατες παραβιάσεις της Τουρκίας που έρχονται σε αντίθεση με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών με το διεθνές δίκαιο και με την καλή πίστη που προνοούν οι διεθνείς σχέσεις, σε μία αδιαμφισβήτητη περιοχή που η Κύπρος ασκεί τα αποκλειστικά κυριαρχικά της δικαιώματα ως αποτέλεσμα της υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και στην γύρω περιοχή, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου και τους προβληματισμούς μου γύρω από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Σε μία περίοδο που η πρωτοβουλία της ειδικής απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, παρουσιάζει δυσκολίες στο να φτάσει σε συμφωνία κάτω από τους «όρους αναφοράς» οι οποίοι θα χρησίμευαν ως βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, η έκθεση που καταθέσατε στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποστολή των καλών υπηρεσιών σας στις 16 Απριλίου προκάλεσε την απαιτούμενη ώθηση στη διαδικασία.

Έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας καθώς καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν εποικοδομητικά τις συνομιλίες με την κα Λουτ και μεταξύ τους σε μία προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας στη συνάντηση που είχε στις 2 Μαΐου ενέκρινε πλήρως την προσέγγισή σας.

Δυστυχώς η Τουρκία, παρά να απαντήσει θετικά στο κάλεσμά σας, αντέδρασε κλιμακώνοντας την ένταση με μία σειρά επιθετικών κινήσεων και παραβιάσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των Ηνωμένων Εθνών και δηλητηρίασε το κλίμα.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες, έστω κι αν δεν συνδέονται άμεσα με την διαπραγματευτική διαδικασία, είναι ένα μέρος της παράνομης και επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο, ενός μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υπονομεύει όλες τις προσπάθειές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Έχω επανειλημμένως εκφράσει την προσήλωσή μου στη διαδικασία και για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό από το σημείο που είχαμε σταματήσει κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα. Δεδομένου αυτού εργάζομαι εποικοδομητικά με την ειδική απεσταλμένη σας την κα Λουτ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη των όρων αναφοράς ενώ εγώ προσωπικά παραμένω προσηλωμένος στις διπλωματικές πρωτοβουλίες που καταβάλλει.

Έχω την έντονη πεποίθηση πως η αποτυχία κατάληξης σε συμφωνία τους προηγούμενους μήνες, δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά να ενισχύσει τις προσπάθειές μας στο να επιτύχουμε την συμφωνία επανένωσης που θα είναι προς όφελος και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και θεωρώ πως αυτό το μήνυμα είναι πιο σημαντικό σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κάποιες από τις προτάσεις που έχω ήδη προωθήσει στην προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία.

Αναφορικά με την επιμονή της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι για οποιαδήποτε απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης ή άλλου θεσμικού οργάνου είναι απαραίτητη μία θετική ψήφος, έχω επανειλημμένα σημειώσει ότι είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πρόταση για μία τουλάχιστον θετική ψήφο, εκεί και όπου οι αποφάσεις ενδεχομένως να επηρεάζουν τα ζωτικά συμφέροντα μίας κοινότητας ή πολιτείας, δεδομένου ότι θα υπάρχει ήδη ένας αποτελεσματικός μηχανισμός επίλυσης διαφορών.

Έχω ήδη προτείνει μετά και την ενθάρρυνσή σας για κατάθεση νέων ιδεών που ενδεχομένως να φανούν χρήσιμες για να φέρουν τις δύο πλευρές κοντά, την πρόταση να ανοίξει συζήτηση για αποκέντρωση εξουσιών από την κεντρική κυβέρνηση. Μία τέτοια πρόταση προϋποθέτει πως από τη μία πλευρά η κεντρική κυβέρνηση θα διατηρήσει αυτές τις εξουσίες, της που είναι απολύτως απαραίτητες για την διασφάλιση της ενότητας και της συνοχής του ομοσπονδιακού κράτους, αλλά την ίδια στιγμή το κάθε συνιστών κρατίδιο μέσα στη διοικητική του περιοχή και σε συντονισμό με την αρχή της επικουρικότητας θα απολαμβάνει μεγαλύτερη διοικητική αυτονομία.

Έχω προτείνει ακόμα μία ιδέα σε συνδυασμό με την αποκέντρωση εξουσιών, η οποία ενδεχομένως να έχει θετικές προεκτάσεις στο να άρει το αδιέξοδο. Η ιδέα αφορά στο να υιοθετήσουμε ένα νέο σύστημα εξουσίας με την ονομασία κοινοβουλευτικό σύστημα, που προϋποθέτει μόνιμο Ελληνοκύπριο Πρόεδρο και Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο. Την ίδια στιγμή θα έχει εκ περιτροπής με αναλογία 4 προς 2 Πρωθυπουργό και αναπληρωτή Πρωθυπουργό οι οποίοι θα εκλέγονται από την Βουλή των αντιπροσώπων. Ένα τέτοιο σύστημα θα φέρει τις δύο κοινότητες και τα δύο συνιστώντα κρατίδια πιο κοντά, καθώς θα υπάρχει ανάγκη για συγκλίσεις και συνεργασίες σε ιδεολογικό επίπεδο.

Σε συνέχεια, ως απάντηση της ενθάρρυνσής σας να υιοθετήσουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια για διάλογο και για επίλυση του κυπριακού, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 26 Φεβρουαρίου του 2019 παρουσίασα ένα πακέτο- πρόταση 21 μέτρων οικοδόμησηςεμπιστοσύνης, με στόχο να ανατρέψουμε το κακό κλίμα. Δυστυχώς, η αντίδραση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ήταν ότι αρκετά από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σχετίζονται με θέματα που αφορούν τον τουρκικό στρατό και τις παράνομες ζώνες, που έχουν εγκατασταθεί στον βορρά και δεν έχει ήδη ανταποκριθεί.

Σε σχέση με διαδικαστικά θέματα, που μπορεί να μας επιτρέψουν να στηρίξουμε θετικά τις προσπάθειες που καταβάλλει η απεσταλμένη σας, ούτως ώστε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία στους «Όρους αναφοράς», θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κάποιες εισηγήσεις που έχω προωθήσει.

Έχω προτείνει στην κα Λουτ να διευθετήσει συνάντηση με τους δύο ηγέτες και την ίδια, ούτως ώστε να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα ξεπεράσουμε τις υφιστάμενες δυσκολίες. Η πρόταση έχει απορριφθεί από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ωστόσο έχω ξεκαθαρίσει πως είμαι έτοιμος για μία τέτοια συνάντηση στο ενδεχόμενο που αναθεωρήσει.

Έχω παράλληλα καλωσορίσει την πρόταση που προώθησε η κα Λουτ για μία ανεπίσημη διαδικαστική διάσκεψη στο πρότυπο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, με στόχο να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο προχωρούμε. Δυστυχώς, το έχει απορρίψει η Τουρκία με την πρόφαση της παρουσίας της Ε.Ε.

Όπως μπορεί να θυμάστε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στο Πεκίνο τον προηγούμενο μήνα, έχω ήδη προτείνει συνάντηση των ηγετών στην παρουσία σας, για να εκτιμήσουμε την παρούσα κατάσταση και να διερευνήσουμε πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προχωρήσουμε.

Παράλληλα όπως επανέλαβα σε πολλές περιπτώσεις, επιπρόσθετα με τις προτάσεις που έχω προωθήσει είμαι πάντα ανοικτός σε νέες εποικοδομητικές και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να άρουν το σημερινό αδιέξοδο.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας η οποία προβάλλεται με επιθετική ρητορική και ενέργειες που αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρο. Όπως σας έχω διαβιβάσει και που θεωρώ πως είναι κατανοητό, οι τουρκικές ενέργειες υπονομεύουν τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Αυτό που είναι το πιο ατυχές είναι η σκόπιμη παρερμηνεία από την Τουρκία των προνοιών του διεθνούς δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, την οποία η Τουρκία δεν έχει επικυρώσει, ιδιαίτερα όταν αρνείται να εισέλθει σε έναν διάλογο με τα επηρεαζόμενα κράτη. Τι είναι, επίσης, αυξανόμενα ανησυχητικό· είναι οι συνεχόμενες δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους και Τ/κ «αξιωματούχους» ότι η Τουρκία θα εντείνει τις παράνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ μας.

Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να σας καλέσω ως θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου, των αρχών και αξιών που πρεσβεύουν τα Ηνωμένα Έθνη να συμβάλετε ακολουθώντας μία αποφασιστική στάση, ώστε να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες και να την αποτρέψετε από το να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη προκλητική ενέργεια. Την ίδια στιγμή να επικεντρωθεί στις προσπάθειες και να εργαστεί εποικοδομητικά για την επανέναρξη των συνομιλιών. Όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει, είμαι έτοιμος να προχωρήσω προς αυτή την κατεύθυνση με προσήλωση.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να χαθούν οι ελπίδες και προσδοκίες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ελπίζω πως με τη βοήθεια και την στήριξή σας, οι κατάλληλες συνθήκες θα επανέλθουν και μία από τις παραπάνω εναλλακτικές θα τύχουν της σύμφωνης γνώμης της άλλης πλευράς, με αποτέλεσμα να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία.

Καταλήγοντας, επιτρέψετε μου να εγείρω, επίσης, ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα επείγουσας σημασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες από τον τουρκικό στρατό στη νεκρή ζώνη και στα χωριά Δένεια και Στροβίλια, δε μπορώ να παραλείψω τη σημασία της διατήρησης μίας ήρεμης κατάστασης σε όλο το νησί. Συμπερασματικά είναι υψίστης σημασίας να διατηρηθεί το καθεστώς της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη ΟΗΕ στη Κύπρο), να παραμείνει αναλλοίωτο, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση ή εγκαθίδρυση ενός κλίματος δημιουργικού για τις διαπραγματεύσεις για μία διευθέτηση, μέσα από την προσπάθεια να κρατηθούν οι εντάσεις σε ένα μίνιμουμ και ανεξαρτήτως του αριθμού των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες των συναντήσεων Μητσοτάκη με Τραμπ – Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο...

ΒΡΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Ο Ράμα εγκαθιστά Μουτζαχεντίν στη Βόρεια Ηπειρο!

Μια αποκάλυψη - βόμβα που αποκαλύπτει το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου στη Βόρειο Ηπειρο έκανε μέσω διαδικτύου ο Αλβανός  δημοσιογράφος Νορέλ Ζαΐμης (Ζαΐμι),...

Eχουν σε βίντεο τους κουκουλοφόρους της επίθεσης στη ΝΔ

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν καταγραφεί οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές οι οποίοι χθες τα ξημερώματα έκαναν επιθέσεις με βαριοπούλες και κράνη σε γραφεία της...

«Νίκη» της Λουξ: 30 μέρες διορία στην Coca Cola να αποσύρει την ξεδιάντροπη καμπάνια

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας υποχρεώνει την την Coca Cola Hellas να αποσύρει την καμπάνια με τις απεικονίσεις του μνημείου του Παρθενώνα και της Βουλής...

ΞΕΦΤΙΛΑ! Έβαλαν την οικογένεια του μικρού ήρωα να ζητήσει συγγνώμη από τους εισβολείς!

Η ξεφτίλα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Και αυτό γιατί αντί να κάνουν τους Τούρκους να τρέχουν και να προστατεύσουν  τον 16χρονο μαθητή...

«δημοκρατία»: Δον Τζιοβάνι για το Μέγαρο

Απορίες και ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες φήμες, αλλά και οι σχετικές αναρτήσεις σε ειδησεογραφικές σελίδες, που κορυφώθηκαν το Σάββατο και θέλουν τον δημοσιογράφο...

Η Ζήνα «έσωσε» τη χλιδάτη βάφτιση

Μια γερακίνα «έσωσε» τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τους VIP καλεσμένους στη δεξίωση για τη βάφτιση της εγγονής της από drone που λίγο έλειψε να...

Ράνια Κωστάκη: Μια ροζ… οπτασία στη Μύκονο! (video)

Επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός και DJ, αλλά και σχεδιάστρια ρούχων, η Ράνια Κωστάκη είναι ένα από τα πιο οικεία πρόσωπα του χώρου, με τη φωνή...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη είναι η… survivor της καρδιάς μας

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η σέξι αθλητικογράφος που γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στο πρώτο Survivor, είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα social media, ανεβάζοντας συχνά φωτογραφίες...

Η Ραμόνα τα «χώνει» στην Τούνη: Ανησυχώ που τα κορίτσια θέλουν να ντύνονται σαν κι αυτήν! (video)

Για όλους και για όλα μίλησε η εκρηκτική περσόνα Ραμόνα Βλαντή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή.Ένα από τα θέματα που σχολίασε η...

Οι καμπύλες της Έλενας Παπαρίζου δε μας αφήνουν να… αγιάσουμε! (video)

Εν όψει ενός ακόμη «φορτωμένου» χειμώνα, η Έλενα Παπαρίζου είπε να παρατείνει λίγο ακόμη τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις, καθώς το επιτρέπει, προς το παρόν...

H νέα… σκεπαστή της «Αγιάς Σοφιάς» – Δείτε το video

Η μαγική στιγμή, που θα μπουν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ οι φίλαθλοί της, δεν είναι πια μακριά.Από τότε που ο παλιός πρόεδρος της...

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που σκότωσε το ροτβάιλερ (video)

Για την ιστορία του μωρού, αλλά και του ροντβάιλερ που επιτέθηκε στο παιδί του αποφάσισε να μιλήσει ο πατέρας της οικογένειας σήμερα το απόγευμα...

Σε ειδικό κλουβί το ροντβάιλερ, που κατασπάραξε το βρέφος – Δείτε το video

Σε ειδικό κλουβί οδηγήθηκε το ροντβάιλερ που κατασπάραξε το δίχρονο βρέφος στα Γλυκά Νερά. Μέλη της φιλοζωικής πήραν το σκυλί από το σπίτι όπου...

Η Αρναούτη σέρνει στα δικαστήρια τον Sin Boy

Άρχισαν τα όργανα στην περίπτωση του Sin Boy, με τη Μίνα Αρναούτη να σέρνει στα δικαστήρια τον προκλητικό Αλβανό ράπερ.Από την ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ – Ο γόης του σινεμά που ήθελε να γίνει δεσπότης!

Επρεπε να περάσουν 60 ολόκληρα χρόνια για να δώσει ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης, ο πιο ακριβοθώρητος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, την πρώτη του συνέντευξη....

Στην «πασαρέλα» της Μυκόνου, φέτος… τα είδαμε όλα! (video)

Από σέξι λαμέ φορέματα κάθε μοτίβου και απόχρωσης και «καυτά» σορτσάκια με... φτερά και από «πουπουλένια» τοπάκια μέχρι ψηλοτάκουνες μπότες ως το γόνατο, δεν...

Πήγε να του πουλήσει τσαμπουκά… και τον έβγαλε νοκ άουτ

Εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού του... προκαλούσε, αγρίευε και επέμενε! Όταν έβγαλε την μπλούζα και έμεινε με τα γάντια, η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.Αλλά σίγουρα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι καμπύλες της Έλενας Παπαρίζου δε μας αφήνουν να… αγιάσουμε! (video)

Εν όψει ενός ακόμη «φορτωμένου» χειμώνα, η Έλενα Παπαρίζου είπε να παρατείνει λίγο ακόμη...

Έρχεται σχέδιο «ασπίδα» για τα Εξάρχεια και την Αττική!

Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις αντιεξουσιαστών το τελευταίο διάστημα, κατά αστυνομικών, τραπεζών και στα γραφεία της...

Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό στην Κέρκυρα – Οριοθετημένη η φωτιά

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δύσβατη, δασώδη, περιοχή στους Καλαφατιώνες,...

Ο Ανθρωπος και ο Σκύλος

Ο σκύλος μου, ο Rhino, όπως κι ο προηγούμενος, ο Sepp, ίδιας ράτσας, που...

Μετανάστες «έσπασαν» λεωφορείο του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια καυγά (video)

Πέντε μετανάστες τσακώθηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της...

Google: Μπορεί να ξεκινήσουν μόνα τους πόλεμο τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (video)

Ανήσυχη είναι η Google με τα «φονικά ρομπότ» ή αλλιώς killer robots που αναπτύσσονται...

Μπαρμπαρούσης και Παναγιώταρος καταδικάστηκαν για τους πυροβολισμούς στο νεκροταφείο

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, καταδικάστηκαν σε τέσσερις...

Οι Τούρκοι «επιστρέφουν» 3.000.000 πρόσφυγες στη Συρία

Έως και 3 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη»...

Αποτροπιασμός! Ξεκλήρισε ολόκληρη την οικογένεια του μπροστά στα παιδιά του

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στην Ισπανία όταν ένας άνδρας σκότωσε τη σύζυγό...

Μικρός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο αλλά προσέχουμε! Δείτε το χάρτη

Μέσος ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με το χάρτη...