Επιτακτική ανάγκη απογερμανοποίησης

Must Read

Οι άνθρωποι έχουν πάθη. Αγαπούν τις γυναίκες (ή τους άντρες) των άλλων περισσότερο από τις δικές τους, έχουν διεστραμμένες σεξουαλικές επιθυμίες, λατρεύουν το χρήμα και την ηδονή που παρέχει η δύναμη της εξουσίας, είναι τζογαδόροι ή «τραβούν χασίσι και κοκό», όπως παραστατικότατα περιγράφει ο ποιητής Καβαδίας.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Παρά τη διαφοροποίηση των γούστων, τους κινδύνους και την ικανοποίηση από την έκκριση αδρεναλίνης που συνεπάγεται η ικανοποίηση των επιθυμιών και των «παρεκκλίσεων», υπάρχει και ο τρόμος της αποκάλυψης, ιδίως εάν οι «αμαρτωλοί» είναι πολιτικοί ή δημόσια πρόσωπα.

Δυστυχώς για τους παρεκκλίνοντες, ο κίνδυνος της αποκάλυψης, εκτός από τους πολιτικούς ή τους ερωτικούς ανταγωνιστές τους, προέρχεται κυρίως από τις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και τις μυστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτές. Είναι γνωστό ότι στα προτεκτοράτα οι μυστικές υπηρεσίες των ισχυρών χωρών ανταγωνίζονται μεταξύ των να προωθήσουν στην πολιτική και την κρατική γραφειοκρατία πολιτικούς και γραφειοκράτες με παρεκκλίνουσες συμπεριφορές, επειδή οι τελευταίοι είναι δυνητικά εκβιαζόμενοι και συνεπώς μπορούν να ελέγχονται απολύτως στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ξένων κυβερνήσεων πολύ πιο αποτελεσματικά, συγκρινόμενοι με τους συναδέλφους των με μη αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Η μεθοδολογία του εκβιασμού και του ελέγχου στην Ελλάδα περιγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο του σταθμάρχη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην Αθήνα την εποχή του διχασμού Compton MacKenzie «Greek memories», το οποίο εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1932. Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες και οι παρεκκλίσεις των εκβιαζόμενων βενιζελικών πολιτικών και αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Το βιβλίο, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τρόμο στους εξυπηρετούντες τη βρετανική κυβέρνηση και τα συμφέροντά της στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα της κυκλοφορίας του το σύνολο των αντιτύπων να αποσυρθεί από τα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου. Επειδή, όμως, η Ιστορία πάντα αντιγράφει τον εαυτό της, είναι βέβαιο ότι οι πρακτικές του παρελθόντος επαναλαμβάνονται και σήμερα στην πατρίδα μας.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση, μέσω του χρήματος που αφειδώς χορήγησε η Siemens στους Ελληνες πολιτικούς, είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών που μετέφεραν τις μίζες της Siemens στους εξωχώριους λογαριασμούς των. Από το σύνολο των πολιτικών που λαδώθηκαν από τις ξένες κυβερνήσεις μόνο δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μετατράπηκαν σε εξιλαστήρια θύματα επειδή παραβίασαν τους κανόνες και προμήθευσαν τη χώρα με ρωσικά όπλα. Πράγματι, πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί διαφορετικά, αν όχι εντός του πλαισίου των «ιδιαιτεροτήτων και εκβιασμών», το γεγονός ότι, ενώ ο τουρκικός αναθεωρητισμός έχει εκδηλωθεί ιδεολογικά από το 2001, η Ελλάδα αφοπλίζεται οικειοθελώς και μονομερώς τα τελευταία 15 χρόνια;

Επιπροσθέτως, πώς θα μπορούσαν να ερμηνευτούν η ολιγωρία προμήθειας τορπιλών μεγάλου βεληνεκούς, που θα καθιστούσαν τα ελληνικά υποβρύχια επιχειρησιακά στην ανατολική Μεσόγειο, ή η καθήλωση επί εδάφους των γαλλικών αεροσκαφών Μιράζ, που, ως εκ θαύματος, ως νέοι Λάζαροι θα νεκραναστηθούν; Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι το πολιτικό σύστημα και η κρατική μηχανή εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα γερμανικά οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα. Η Γερμανία, ως διαχρονικός στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Τουρκίας, επιθυμεί η χώρα μας να παραμείνει αφοπλισμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που κατ’ απαίτηση της Τουρκίας η χώρα μας προμηθεύεται γερμανικά αμυντικά συστήματα χαμηλής ισχύος, όπως υποβρύχια χωρίς τις κατάλληλες τορπίλες ή άρματα μάχης χωρίς σκοπευτικά συστήματα και ισχυρά πυρομαχικά. Παράλληλα, το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, παρά τη διαρκή κρίση με την Τουρκία, ποτέ δεν απαίτησε από τις γερμανικές ή τις αμερικανικές κυβερνήσεις τη λειτουργικότητα των αμυντικών συστημάτων στο μέγιστο της ισχύος τους.

Παρότι σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνει θριαμβευτικά την υπογραφή αμυντικών συμφωνιών και διακρατικών συμμαχιών, είναι αμφίβολο εάν ποτέ η χώρα μας κατορθώσει να αποκτήσει στρατηγικά όπλα αντίστοιχα με αυτά που διαθέτει η Τουρκία. Ο λόγος είναι ότι οριζοντίως και καθέτως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος και του κρατικού μηχανισμού ελέγχεται από τη Γερμανία. Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra δεν οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία, αλλά στις παρασκηνιακές ενέργειες της Γερμανίας.

Επειδή ο πρώην πρόεδρος της Siemens έκανε άριστη δουλειά στην Ελλάδα, είναι επίσης αμφίβολο εάν η χώρα μας θα μπορέσει να συνάψει μια πραγματικά στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία, επειδή αυτή τοποθετείται σε αντιπαλότητα με τα συμφέροντα και τη στρατηγική συμμαχία της Γερμανίας με την Τουρκία. Εάν ο ελληνικός λαός επιθυμεί να επιβιώσει ιστορικά, θα πρέπει άμεσα να επιδιώξει την απογερμανοποίηση της χώρας και την εξουδετέρωση του συνόλου των γερμανόφιλων πολιτικών.

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This