Μόρια… αμνησίας και νέο «μακέτο»!

Must Read

Ωραία μάς τα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ…

  • Από τον Βασίλη Βέργη

… εκεί όπου στις ερωτήσεις δεν υπάρχει δυνατότητα επανατοποθέτησης του δημοσιογράφου μετά την απάντηση (όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη διαδικασία), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τόσο ωραία μάς τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπήρξαν στιγμές στις οποίες είχες την αίσθηση πως ζούμε σε… άλλη χώρα!

Γνωρίζουμε όμως και πού βρισκόμαστε και τι βιώνουμε. Και το κυριότερο, δεν έχουμε «εκχωρήσει» τη μνήμη μας στην αιώνια κομματική λήθη. Γι’ αυτό και στο τεράστιο κεφάλαιο «Προσφυγικό – Μόρια», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετέθη ανεπανόρθωτα στη συνέντευξη Τύπου. Από τη μία λόγω της εκούσιας «αμνησίας» και από την άλλη την ώρα που κουνούσε μία μακέτα με τη φωτό της νέας δομής –«Ένα μόνιμο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης»– που όπως είπε ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η κυβέρνησή του στο νησί. Πάλι καλά που δεν επανέλαβε το περίφημο σημιτικό, «πείτε μου, είναι μακέτο αυτό το έργο;».

Θα μπορούσε να είναι πιότερο ρεαλιστής ο πρωθυπουργός. Κι αντί για μακέτα μιας «νέας υπέροχης δομής», να έδειχνε στους δημοσιογράφους τις πραγματικές φωτογραφίες με τα μικρά προσφυγόπουλα να κοιμούνται πάνω σε μνήματα, σε νεκροταφεία στο νησί. Μια εικόνα σοκαριστική που ντροπιάζει κάθε σύγχρονη κοινωνία, πόσο μάλιστα την ελληνική.
Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός της χώρας να απαντήσει με ειλικρίνεια στην ερώτηση που του έγινε και του θύμισε τι έλεγε ως αντιπολίτευση για τη Μόρια. Οτι περνούσε πριονοκορδέλα την τότε κυβέρνηση για τη δομή προσφύγων, στην οποία ζούσαν 5.000 άνθρωποι, ότι υποσχόταν (κλασικά) να την καταργήσει, σε αντίθεση με ό,τι έπραξε τελικά. Δηλαδή το γεγονός ότι «στοίβαξαν» επί Ν.Δ. περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε αυτή την ακατάλληλη δομή, στην ίδια που όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ζούσαν 13.000.

Στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λησμόνησε αυτά που υποσχόταν στους Μυτιληνιούς για λύση του προβλήματος και γύρισε τούμπα τη ρητορική του. Τώρα το Προσφυγικό έγινε «πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βοηθήσει ολόκληρη η Ευρώπη την Ελλάδα» (λες και πριν ήταν κάτι διαφορετικό), τώρα στη Μυτιλήνη υπάρχουν «οι ακραίες φωνές» τις οποίες πρέπει να απομονώσουν οι κάτοικοι.

Στο μέγα θέμα «Μόρια» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πετύχει το «απόλυτο μηδέν». Χιλιάδες πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες να κοιμούνται στους δρόμους της Λέσβου, δίχως να γνωρίζουμε πόσοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και ντροπιάζουν την Ελληνική Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, αγανακτισμένοι κάτοικοι οι οποίοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να εξηγήσουν στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση πως με τον τρόπο που χειρίζεται το Προσφυγικό έχει οδηγήσει στην απαξίωση του υπέροχου νησιού και την οικονομική καταρράκωσή του.

Και ταυτόχρονα οι «ορδές» των φασιστών στο διαδίκτυο, οι οποίοι ποστάρουν αλήτικα σχόλια κάτω από φωτογραφίες βασανισμένων παιδιών, γεγονός που σε οργίζει, γιατί καταλαβαίνεις ότι ο υπανθρωπισμός δεν έχει όριο.

Ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός ουδεμία σχέση είχε στο συγκεκριμένο πολύ μεγάλο ζήτημα με τον Μητσοτάκη αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά μήπως είχε καμία σχέση με τον Μητσοτάκη των Πρεσπών ο χθεσινός; Τότε που ούρλιαζε ότι ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς υπογράφουν μια «προδοτική συμφωνία»; Η οποία όμως, όπως είπε και χθες, έχει κλείσει γιατί η Ελλάδα ξέρει να σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις. Με λένε Ρίζο, κι όπως θέλω τα γυρίζω.

ΥΓ.: Μιας και ο λόγος για «συμφωνίες». Μήπως είναι πρέπον να δώσει στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός όσα είχε συμφωνήσει με τους Τούρκους και τη Μέρκελ στο Βερολίνο; Συμφωνίες εν κρυπτώ δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This