Ο Τούρκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του

Must Read

Όλοι μας γνωρίζουμε το παραμύθι με τον βοσκό που φώναζε «βοήθεια, βοήθεια λύυυυκος στα πρόβατα».

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Μόνο που στην περίπτωσή μας ο λύκος (Τούρκος) έμπαινε κάθε μέρα και για δύο μήνες ήταν εδώ. Όσο και να φώναζε απελπισμένο το βοσκόπουλο, κανένας δεν κινήθηκε να το βοηθήσει. Έτσι ο λύκος έφαγε τα πρόβατα και το βοσκόπουλο έμεινε φτωχό και έκλεγε την μοίρα του.  Το παραμύθι αυτό παραλλαγμένο προσομοιάζει με την κρίση της χώρας μας με τους Τούρκους.

Μόνο που εδώ ο Τούρκος ως άλλος κακός λύκος για 2 μήνες έμπαινε (στο μαντρί) στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, την οποία και καταπατούσε συνεχώς και αδιαλείπτως και εμείς ζητούσαμε επιβολή κυρώσεων από τους Ευρωπαίους, αλλά χωρίς να λένε αυτοί που θα έπρεπε  πως παραβιάζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ζητάγαμε και σωστά μέτρα και κυρώσεις, αλλά τώρα όπως είπε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Επικρατείας ο κ. Γεραπετρίτης «Δεν είναι ελληνική επιδίωξη η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία».

Δηλαδή γιατί φωνάζαμε όλο αυτό το διάστημα;

Τι άλλαξε τώρα, ημέρεψε και έγινε καλός ο λύκος;

Και η ζημιά που έγινε; 

Να μην ξεχνάμε…

«Ο Τούρκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

*Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηχογραφημένο στα μέσα Μαρτίου το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου – «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ με όλη μου την καρδιά», τόνισε

Με ένα ηχογραφημένο και όχι βιντεοσκοπημένο διάγγελμα απευθύνθηκε στους υπηκόους του ο βασιλιάς Κάρολος  σήμερα με αφορμή την παραδοσιακή...

More Articles Like This