Ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μας έλειπε…

Must Read

Κλιμακώνει ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ , ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του, σχετικά με την Ταιβάν, είπε πως η «επανένωση» πρέπει να εκπληρωθεί, δίνοντας έτσι συνέχεια στις ήδη αυξημένες εντάσεις στο νησί.

 

Ο κ. Σι είπε ότι η ενοποίηση πρέπει να επιτευχθεί ειρηνικά, αλλά προειδοποίησε ότι ο κινεζικός λαός έχει μια «λαμπρή παράδοση» στο να αντιτίθεται σε οποιονδήποτε αυτονομισμό.

 

Η απάντηση από την  Ταϊβάν δεν άργησε να έρθει, δηλώνοντας πως «το μέλλον της βρίσκεται στα χέρια του λαού της».

 

Η Ταϊβάν θεωρεί τον εαυτό της κυρίαρχο κράτος, σε αντίθεση με την Κίνα η οποία τη θεωρεί «αποσχισμένη επαρχία».

 

Το Πεκίνο προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και διεμήνυσε στην ηγεσία της Ταιβάν πως είναι πολύ πιθανή η χρήση βίας για την επίτευξη της ενοποίησης.  Τις δηλώσεις του Σι επιβεβαιώνουν οι κινήσεις της Κίνας να στείλει δεκάδες στρατιωτικά αεροσκάφη στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν τις τελευταίες ημέρες.  Ορισμένοι, μάλιστα, αναλυτές λένε ότι οι πτήσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως προειδοποίηση για τον πρόεδρο της Ταϊβάν, ενόψει της εθνικής ημέρας του νησιού.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι εντάσεις με την Κίνα είναι οι χειρότερες των τελευταίων 40 ετών. Μάλιστα, σε μιαξεχωριστή τοποθέτησή του, μέσω του ΣυμβουλίουΥποθέσεων της Ταϊβάν, κάλεσε την Κίνα να εγκαταλείψειτα «προκλητικά βήματα εισβολής, παρενόχλησης καικαταστροφής» και λίγο πριν μιλήσει ο Σι στο Πεκίνο, οπρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ Τσανγκ κατηγόρησετην Κίνα ότι «λυγίζει τους μυς της»,προκαλώντας εντάσεις.

 

Σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση είναι βέβαιο πως η Κίνα θαμπορούσε να υπερνικήσει την άμυνα της Ταιβάν με τηδυναμική ισχύος που διαθέτει, ωστόσο σύμφωνα μεειδικούς αναλυτές έχει κι άλλες επιλογές για να καταφέρεινα “υποτάξει” το νησί, όπως αυτές των κυβερνοεπιθέσεωνκατά βασικών υποδομών ή ακόμα και τον ναυτικόαποκλεισμό για να την εξαναγκάσει σε παράδοση.

 

Αυτό που απευχόμαστε πάντως είναι η οποιαδήποτεσύγκρουση μεταξύ τους, αφού το ενδεχόμενο μιαςγενικευμένης εμπολοκής και άλλων υπερδυνάμεων(ΗΠΑ,Ρωσία,Ινδία) θα δημιουργήσει μια παγκόσμιαπολεμική σύρραξη με καταστροφικές για τον πλανήτησυνέπειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στίγκας για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες: «Δυνάμεις του σκότους μας απέκλεισαν»

Για σκοτεινές δυνάμεις και παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη έκανε λόγο ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, μετά...

More Articles Like This