Γιατί ο Μητσοτάκης είναι Κεντροαριστερός

Η Αριστερά πάντοτε κατευθύνει την πολιτική συζήτηση στα δικά της ιδεολογικά μέτρα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, όταν έχουν την εξουσία οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι και ελέγχουν αποτελσματικότερα τα νότια σύνορα της χώρας, η αντίστοιχη αριστερά που είναι οι Δημοκρατικοί φωνασκούν κατηγορώντας τους πρώτους ως ρατσιστές που κρατούν τους λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι είναι παντού η Αριστερά στην Δύση, μπροστάρης των επιχειρήσεων που θέλουν φθηνά εργατικά χέρια με «ανθρώπινο» προσωπείο πίσω από το οποίο κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο του λαθροδιακινητή.

Στην Ελλάδα τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορείται από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ ως «ακροδεξιά». Και πάλι, για να μετακινήσει την ατζέντα του ιδεολογικού διαλόγου αριστερότερα, η Αριστερά, σκοπίμως συγχέει τις έννοιες για να προσαρμοστούν όλοι στην ιδεολογική της ηγεμονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κλασσικός κεντροαριστερός πολιτικός. Και εξηγούμαι.

Στο λαθρομεταναστευτικό ναι μεν έχουν περιοριστεί οι ροές (ας ανανεώσουμε αυτήν την εκτίμηση το καλοκαίρι που ο κόβιντ μετά από δύο χρόνια πιθανόν θα έχει εξασθενίσει) αλλά από την άλλη οι απελάσεις είναι σε τραγικά χαμηλά νούμερα. Όλοι είδαν, ασχέτως εάν τα συστημικά ΜΜΕ προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, την επίδειξη ισχύος στην οποία προέβησαν οι Πακιστανοί στο Σύνταγμα. Η χώρα μας έχει 600.000 άδειες παραμονής περίπου με επίσημα στοιχεία. Κανένας σοβαρός κεντροδεξιός πολιτικός με περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες στην χώρα του την στιγμή που υπάρχει δημογραφικός μαρασμός δεν θα σταματούσε να κάνει απελάσεις.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όλα καταδεικνύουν ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί την παρουσία αυτού του όγκου των μεταναστών στην χώρα. Είναι και οι δηλώσεις του που συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση «Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Άραγε ο «νατιβισμός» που φυσικά είναι έκφραση στην οποία υποστηρίζεται ότι οι αυτόχθονες θα πρέπει να είναι η πλειοψηφία των κατοίκων ενός Έθνους γιατί πρέπει να πολεμηθεί από έναν κεντροδεξιό Πρωθυπουργό που πιστεύει στην έννοια του Έθνους; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η ιδέα του Έθνους που ασπάζεται ο Μητσοτάκης είναι αυτή του πολυπολιτισμικού Έθνους, κλασσική ατζέντα και ιδεολογικό πρόταγμα της κεντροαριστεράς και σε καμμία περίπτωση της κεντροδεξιάς. Είχε άλλωστε δηλώσει «Είμαι υπερήφανος να βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική».

Στο ζήτημα της Ελευθερίας. Ο Μητσοτάκης μας είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Χατζηνικολάου ότι η μάσκα θα χρησιμοποιείται και μετά την πανδημία όπως συμβαίνει στην Ανατολή δηλαδή. Ιδού τι δήλωσε: «Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να πάει σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα. Πιστεύω ότι και τον επόμενο χειμώνα στα ΜΜΜ όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ανατολής, πολύ συμπολίτες μας θα επιλέξουν να φοράνε μάσκα για να προστατευθούν όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλα από την γρίπη και το απλό κρύωμα. Η μάσκα μπήκε στη ζωή μας και είναι μια από τις θετικές παρακαταθήκες». Η θέση αυτή, όπως και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι θέσεις οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ένα κεντροδεξιό σχηματισμό.

Η ατομική ελευθερία βρίσκεται στην κορωνίδα των αξιών της κεντροδεξιάς και είναι μόνον η σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία και πρακτική εκείνη που πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να είναι μία πατερναλιστική φιγούρα που θα παρεμβαίνει συχνά πυκνά για να σώζει τους πολίτες «για το καλό τους» επειδή «ξέρει καλύτερα». Η κεντροδεξιά δεν ασπάζεται αυτήν την αριστερίστικη παρέκβαση προς τον ολοκληρωτισμό αφού πιστεύει στην ατομική ευθύνη. Άλλωστε, ιδίως για το ζήτημα των μασκών, όλοι γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο μέτρο ισχύει στα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολής που έχουν Αριστερό πρόσημο.

Αλλά και στο ζήτημα της καμπάνιας για τους ΛΟΑΤΚΙ και τους λαθρομετανάστες επικρατεί ένα ανελεύθερο καθεστώς με κεντροαριστερές απόψεις. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έφτιαξε ολόκληρη καμπάνια που έπαιξε στα συστημικά ΜΜΕ «για θέματα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας & εγκλημάτων μίσους». Εγκλημάτων μίσους επαναλαμβάνω!!! Εκεί μας παρουσίασαν την Σαχάρ με μαντήλα στην «δεύτερη πατρίδα» της (καν δεν αναφέρεται η Ελλάδα) την στιγμή που η φίλη μου η Ελένη που ζει στην Βικτωρίας δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι ζει στην πρώτη της πατρίδα. Πατρίδα δεν είναι η καταγωγή, η γλώσσα και η κουλτούρα;

Όταν βγαίνει η Ελένη στην γειτονιά της δεν βλέπει κανέναν αυτόχθονα, δεν ακούει ούτε διαβάζει Ελληνικά γύρω της και η κουλτούρα των γύρω της είναι ισλαμιστικού τύπου. Αυτή η πρόταση σύμφωνα με τη νέα καμπάνια του Υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανόν και να υποκινεί κάποιον αναγνώστη να προβεί σε «έγκλημα μίσους». Εάν λοιπόν δεν μπορώ να διατυπώσω αυτήν την πρόταση σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτώ πριν το τι επιτρέπεται και το τι δεν επιτρέπεται να πω. Επιτρέψτε μου να σας πω λοιπόν ότι τέτοιου είδους καμπάνιες είναι ανελεύθερες, μετασοβιετικού τύπου ανάπλασης του νέου ανθρώπου από το κράτος και όχι φιλελεύθερες, πολλώ δε μάλλον εθνικές. Μία τέτοια καμπάνια κανονικά θα ήταν προνομιακό πεδίο ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργού.

Στα δύο λοιπόν βασικά ζητήματα που άπτονται της κεντροδεξιάς κοσμοθέασης, στο Έθνος και την Ελευθερία, ο Πρωθυπουργός εντάσσεται καθαρά στον χώρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Για να μην αναφερθούμε σε άλλες του δηλώσεις για το γεγονός ότι τιμά τους αγώνες της αριστεράς.

Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης
είναι υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και
Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ν.Δ. αποτελεί συστημικό κίνδυνο για τον Ελληνισμό

Οι πολιτικοί αποτελούν τον κυριότερο συστημικό κίνδυνο για τον Ελληνισμό. Η απειλή της Τουρκίας...

Χρυσή γαλότσα 2023

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τον άνθρωπο που, από τηλεοράσεως, μας έκανε τον νταή επί...

Οι ανεμογεννήτριες, τα απορρίμματα το 43% και οι κοτζαμπάσηδες

Οι δημοτικές εκλογές παρουσιάζουν παραδόξως εξαιρετικές ομοιότητες με τις εθνικές εκλογές. Το Μάιο και...

Οι Τουρκοαζέροι και η γενοκτονία

Τις ημέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται από τους...

Συμφωνία αληθείας 2: Όχι άλλα ψέματα!

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η φιλελεύθερη παράταξη καμάρωνε που μειώθηκαν δραματικά επί...

Ο «Πίου» της πολιτικής

Ο «Πίου» είναι ένας πλανόδιος καθαριστής τζαμιών αυτοκινήτων, τον οποίον πέτυχε ο λατρεμένος πρόεδρος...

Έγκλημα η μαζική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών

Το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών, ειδικά στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, είναι υπαρκτό. Τεράστιες οι ελλείψεις,...

Ώρες κοινής ανησυχίας

Τώρα που τελειώνει ο Σεπτέμβριος πυκνώνουν οι αναφορές στο διαδίκτυο για την αλλαγή στις...

Ευχάριστα νέα για τη Ν.Δ.

O νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πελαγωμένος στα πρώτα του βήματα. Ηξερε πώς να...

Διαχρονικές αξίες και… αριστερά ήθη

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης στον...

Η περίληψη του ποιοι είμαστε

Μία εβδομάδα πριν από την επέλαση του καταστροφικού «Daniel» στη Θεσσαλία, η οποία οδήγησε,...

Παλαμάκια στα «καλά» SS

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώην γελωτοποιός και νυν σκηνοθέτης της τραγωδίας που ζει ο λαός...

Προτιμήθηκε το «θολό» από το «φθαρμένο»

Για να μην παρεξηγηθώ με τη λέξη «φθαρμένο», δεν εννοώ την κυρία Αχτσιόγλου, αλλά...

Δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν «οικογένεια»;

Η εικόνα ήταν σουρεαλιστική. Αργά το βράδυ της Κυριακής ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Νέρων: πρωτοπόρος δικαιωματιστής!

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου του 2008*, όταν πρώτα τα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φάντασμα» Λουπασάκη στον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση

Ενα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με την απουσία του πατέρα...

Μπιλ Γκέιτς: «Ανοησία το να φυτεύεις δέντρα»!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς...

Το επικό προεκλογικό σποτ υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα

Το προεκλογικό βίντεο του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου...

Το πανό των οπαδών του ΠΑΣ που έβαλε… φωτιά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξέχασαν το επεισόδιο...

Μάχη για τη ζωή δίνει ο τερματοφύλακας της Βααλβάικ που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Άγιαξ

Ο 27χρονος τερματοφύλακας της Βααλβάικ Ετιέν Βάασεν κατέρρευσε στο...

Ο Κυριάκος κήρυξε τον πόλεμο σε Καραμανλή και Σαμαρά

Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας,...

NEWSROOM