17/5/2022

Γιατί ο Μητσοτάκης είναι Κεντροαριστερός

Δημοσίευση:

Η Αριστερά πάντοτε κατευθύνει την πολιτική συζήτηση στα δικά της ιδεολογικά μέτρα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, όταν έχουν την εξουσία οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι και ελέγχουν αποτελσματικότερα τα νότια σύνορα της χώρας, η αντίστοιχη αριστερά που είναι οι Δημοκρατικοί φωνασκούν κατηγορώντας τους πρώτους ως ρατσιστές που κρατούν τους λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι είναι παντού η Αριστερά στην Δύση, μπροστάρης των επιχειρήσεων που θέλουν φθηνά εργατικά χέρια με «ανθρώπινο» προσωπείο πίσω από το οποίο κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο του λαθροδιακινητή.

Στην Ελλάδα τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορείται από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ ως «ακροδεξιά». Και πάλι, για να μετακινήσει την ατζέντα του ιδεολογικού διαλόγου αριστερότερα, η Αριστερά, σκοπίμως συγχέει τις έννοιες για να προσαρμοστούν όλοι στην ιδεολογική της ηγεμονία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κλασσικός κεντροαριστερός πολιτικός. Και εξηγούμαι.

Στο λαθρομεταναστευτικό ναι μεν έχουν περιοριστεί οι ροές (ας ανανεώσουμε αυτήν την εκτίμηση το καλοκαίρι που ο κόβιντ μετά από δύο χρόνια πιθανόν θα έχει εξασθενίσει) αλλά από την άλλη οι απελάσεις είναι σε τραγικά χαμηλά νούμερα. Όλοι είδαν, ασχέτως εάν τα συστημικά ΜΜΕ προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, την επίδειξη ισχύος στην οποία προέβησαν οι Πακιστανοί στο Σύνταγμα. Η χώρα μας έχει 600.000 άδειες παραμονής περίπου με επίσημα στοιχεία. Κανένας σοβαρός κεντροδεξιός πολιτικός με περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες στην χώρα του την στιγμή που υπάρχει δημογραφικός μαρασμός δεν θα σταματούσε να κάνει απελάσεις.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όλα καταδεικνύουν ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί την παρουσία αυτού του όγκου των μεταναστών στην χώρα. Είναι και οι δηλώσεις του που συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση «Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Άραγε ο «νατιβισμός» που φυσικά είναι έκφραση στην οποία υποστηρίζεται ότι οι αυτόχθονες θα πρέπει να είναι η πλειοψηφία των κατοίκων ενός Έθνους γιατί πρέπει να πολεμηθεί από έναν κεντροδεξιό Πρωθυπουργό που πιστεύει στην έννοια του Έθνους; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η ιδέα του Έθνους που ασπάζεται ο Μητσοτάκης είναι αυτή του πολυπολιτισμικού Έθνους, κλασσική ατζέντα και ιδεολογικό πρόταγμα της κεντροαριστεράς και σε καμμία περίπτωση της κεντροδεξιάς. Είχε άλλωστε δηλώσει «Είμαι υπερήφανος να βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική».

Στο ζήτημα της Ελευθερίας. Ο Μητσοτάκης μας είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Χατζηνικολάου ότι η μάσκα θα χρησιμοποιείται και μετά την πανδημία όπως συμβαίνει στην Ανατολή δηλαδή. Ιδού τι δήλωσε: «Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να πάει σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα. Πιστεύω ότι και τον επόμενο χειμώνα στα ΜΜΜ όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ανατολής, πολύ συμπολίτες μας θα επιλέξουν να φοράνε μάσκα για να προστατευθούν όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλα από την γρίπη και το απλό κρύωμα. Η μάσκα μπήκε στη ζωή μας και είναι μια από τις θετικές παρακαταθήκες». Η θέση αυτή, όπως και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι θέσεις οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ένα κεντροδεξιό σχηματισμό.

Η ατομική ελευθερία βρίσκεται στην κορωνίδα των αξιών της κεντροδεξιάς και είναι μόνον η σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία και πρακτική εκείνη που πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να είναι μία πατερναλιστική φιγούρα που θα παρεμβαίνει συχνά πυκνά για να σώζει τους πολίτες «για το καλό τους» επειδή «ξέρει καλύτερα». Η κεντροδεξιά δεν ασπάζεται αυτήν την αριστερίστικη παρέκβαση προς τον ολοκληρωτισμό αφού πιστεύει στην ατομική ευθύνη. Άλλωστε, ιδίως για το ζήτημα των μασκών, όλοι γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο μέτρο ισχύει στα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολής που έχουν Αριστερό πρόσημο.

Αλλά και στο ζήτημα της καμπάνιας για τους ΛΟΑΤΚΙ και τους λαθρομετανάστες επικρατεί ένα ανελεύθερο καθεστώς με κεντροαριστερές απόψεις. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έφτιαξε ολόκληρη καμπάνια που έπαιξε στα συστημικά ΜΜΕ «για θέματα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας & εγκλημάτων μίσους». Εγκλημάτων μίσους επαναλαμβάνω!!! Εκεί μας παρουσίασαν την Σαχάρ με μαντήλα στην «δεύτερη πατρίδα» της (καν δεν αναφέρεται η Ελλάδα) την στιγμή που η φίλη μου η Ελένη που ζει στην Βικτωρίας δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι ζει στην πρώτη της πατρίδα. Πατρίδα δεν είναι η καταγωγή, η γλώσσα και η κουλτούρα;

Όταν βγαίνει η Ελένη στην γειτονιά της δεν βλέπει κανέναν αυτόχθονα, δεν ακούει ούτε διαβάζει Ελληνικά γύρω της και η κουλτούρα των γύρω της είναι ισλαμιστικού τύπου. Αυτή η πρόταση σύμφωνα με τη νέα καμπάνια του Υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανόν και να υποκινεί κάποιον αναγνώστη να προβεί σε «έγκλημα μίσους». Εάν λοιπόν δεν μπορώ να διατυπώσω αυτήν την πρόταση σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτώ πριν το τι επιτρέπεται και το τι δεν επιτρέπεται να πω. Επιτρέψτε μου να σας πω λοιπόν ότι τέτοιου είδους καμπάνιες είναι ανελεύθερες, μετασοβιετικού τύπου ανάπλασης του νέου ανθρώπου από το κράτος και όχι φιλελεύθερες, πολλώ δε μάλλον εθνικές. Μία τέτοια καμπάνια κανονικά θα ήταν προνομιακό πεδίο ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργού.

Στα δύο λοιπόν βασικά ζητήματα που άπτονται της κεντροδεξιάς κοσμοθέασης, στο Έθνος και την Ελευθερία, ο Πρωθυπουργός εντάσσεται καθαρά στον χώρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Για να μην αναφερθούμε σε άλλες του δηλώσεις για το γεγονός ότι τιμά τους αγώνες της αριστεράς.

Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης
είναι υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και
Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοινή βάση μελών Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Eάν τα κόμματα δεν υποκρίνονται, τότε πρέπει να είναι αφελή. Αναφέρομαι στη συζήτηση που...

Πολυπόθητη νύφη

Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 170.000 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ., η...

Θαύμα: «Προσγειώθηκε» στην Αθήνα ο Θεοδωρικάκος

Στη δημοσιογραφία έχουμε πολλές φορές το ελάττωμα να κρίνουμε τα πράγματα μόνο μέσα από...

Περί ελληνοποιήσεων

Οι πάντες μπορούν να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Αρκεί να μην έχουν διατελέσει βασιλείςΑπό...

Το άτομο και η κοινωνία: Τι προηγείται;

Φίλος αγαπητός με προέτρεψε χθες το πρωί να μελετήσω το βαθυστόχαστο άρθρο του οικονομικού...

Κατώτατος μισθός

Με τα πανηγύρια των κολαούζων και το απαραίτητο… διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο...

Αμερικανικός έρωτας!

Ο έρωτας είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο πιο πολύ τα φτύνεις τόσο πιο πολύ...

Καπουτζιδικόν κίνημα

Το τελευταίο πράγμα που ένοιαζε τους τηλεθεατές της Γιουροβίζιον ήταν αν ο Καπουτζίδης δηλώνει...

Έχει και αλλού πορτοκαλιές: Ανατολικά!

Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία είναι πάντοτε ένα εντυπωσιακό θέαμα.Μανώλης ΚοττάκηςΌχι μόνο τον...

Οι ΗΠΑ, οι Κούρδοι και η Τουρκία

Ενώ ο φιλοκυβερνητικός Tύπος στην Τουρκία πανηγύριζε για τη δράση της τουρκικής πρεσβείας στις...

Η μέθοδος του Καραγκιόζη

Μετά τα χαΐρια μας με τους κουκουλοφόρους βανδάλους με τις βαριοπούλες, που κατέστρεψαν τα...

Μπορεί να σκοράρει σε… άδειο τέρμα;

Oι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκότερες. Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει...

Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο XVIII

Είναι εξωφρενικό αντίτιμο η πείνα, οι εξευτελισμοί, οι φοβερές κακουχίες που πέρασε ο ελληνικός...

Είναι, όμως, Ρώσοι

Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στους πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Σοβιετικούς...

Σχολή Ευελπίδων

Αυτή δεν είναι είδηση που αφορά τη Ρούλα ή τον Μπάμπη. Δεν αφορά κάποιο...

Πρόωρες εκλογές με επίκληση στο ενεργειακό «μπλακάουτ»!

Πρώτα τα καλά νέα: Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η πατρίδα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Απογειώθηκε η οικονομία της Ρωσίας, βουλιάζει αυτή της Ευρώπης!

Ρεκόρ επταετίας στις εξαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο, πλεόνασμα πάνω από 11 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’' τετράμηνο και ανεπαίσθητη ακρίβεια

Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που...

Έχασε τα λόγια του ο Μητσοτάκης με την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά  την ερώτηση...

Πάγωσε το πανελλήνιο με την πρώτη συνέντευξη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC φιλοξενήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην...

Η αντίδραση της μάνας της Καρολάιν για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το ΜΟΔ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος...

Άγριο bullying στον Μάκη λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του – Τι αποκαλύπτουν συμμαθητές του

«Του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν ''θα σε μαχαιρώσω''» - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ