Τριτοκοσμική μπανανία

Ως κοινωνικό συμβόλαιο νοείται μόνον αυτό που έχει μεταφράσει το καθεστώς

Must Read

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας η ελληνική Ιστορία αρχίζει από το 1974 και μετά. Σύμφωνα με αυτήν την καταπληκτική θεωρία, κοινωνικό συμβόλαιο νοείται μόνον αυτό που έχει μεταφράσει το καθεστώς. Το κράτος έχει συνέχεια μόνον όταν είναι να εφαρμοστούν τα Μνημόνια και η Συμφωνία της λίμνης. Οταν, όμως, πρόκειται για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο ουδέποτε αναιρέθηκε από οιανδήποτε μεταγενέστερη συνθήκη, τα φοβικά ανθρωπάκια χάνουν τη μιλιά και τη λαλιά τους.

Σε αυτήν τη χώρα, λοιπόν, δεν αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους στον βασιλέα Κωνσταντίνο με διάφορες προφάσεις. Μία από αυτές ήταν ότι το προηγούμενο πολιτειακό καθεστώς ανετράπη και στη θέση του επέκεινα του δημοψηφίσματος του 1974 ανέτειλε μία Μεταπολίτευση εθνικής συμφιλίωσης. Αυτό το κωμικό επιχείρημα που μόλις αναπαρήγαγα πιθανώς να έστεκε εάν κηδεύονταν με τιμές αρχηγού κράτους μόνον όσοι είχαν διατελέσει αρχηγοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Αντ’ αυτού, έχουν κηδευτεί με πλείστες όσες τιμές οι Χαρίλαος Φλωράκης και Μάρκος Βαφειάδης, άνθρωποι που εξαιτίας των ενεργειών τους αιματοκυλίστηκε μέρος της Ελλάδας, εσφάγησαν αιχμάλωτοι τραυματίες αξιωματικοί και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού στο Καρπενήσι, και πολλά άλλα.

Οπως αναφέρει ο Δημήτρης Μπότσης, το 2017 πέθανε ο πρώην βασιλέας της Ρουμανίας Μιχαήλ Α’. Είχε καθαιρεθεί του θρόνου του από τους κομμουνιστές το 1947, έχοντας ωστόσο βασιλεύσει τρία (συν επτά) χρόνια στον θρόνο της χώρας. Οι του ΚΚΡ του είχαν αφαιρέσει την υπηκοότητα μέχρι την πτώση του κομμουνισμού και, φυσικά, η υπόθεση βασιλείας στη Ρουμανία είχε τελειώσει (η Ρουμανία έχει πρόεδρο από το 1991 και αναθεωρημένο Σύνταγμα). Ωστόσο, οι Ρουμάνοι, σεβόμενοι την Ιστορία τους, φέρθηκαν στον νεκρό πρώην μονάρχη της χώρας με όλες τις προσήκουσες τιμές.

Η εθνική συμφιλίωση, την οποία μας πλάσαραν ως τέτοια, στην πραγματικότητα είχε στόχο την απόλυτη ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Είναι αυτή η ηγεμονία που οδήγησε μία κυβέρνηση σαν αυτή της Ν.Δ., που απαρτίζεται από σημιτικούς εκσυγχρονιστές, όχι απλά να συνεχίζει να τείνει χείρα φιλίας, αλλά και να αυτοεξευτελίζεται. Ελυσε το ζήτημα ταφής «ιδιωτικά» τη στιγμή που θα παραστούν στην Ελλάδα εκπρόσωποι από όλους του βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, ανάμεσά τους και αρχηγοί κρατών. Και οι δικοί μας θα λείπουν. Και καμώνονται και τους σοβαρούς. Στην πραγματικότητα η Μεταπολίτευση εγκατέστησε μία τριτοκοσμική μπανανία αποικιοκρατικού τύπου. Αυτό το νεοελληνικό μόρφωμα αποκατέστησε τη δημοκρατία, αλλά υποβιβασμένη στη χυδαιότερη ποιότητά της. Η τύποις Κεντροδεξιά χαϊδεύει μονίμως την Αριστερά, εξυπηρετώντας έτσι την κατάλυση της τιμής και της εθνικής ταυτότητας. Δεν βασιλεύει ο Κωνσταντίνος. Βασιλεύει το Νταβός.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This