Ψηφίζοντας για Ίμια και Οτσαλάν

Οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις μεγαλύτερες εθνικές ντροπές

Must Read

Χθες ήταν η 27η επέτειος από την ημέρα που διαπράχθηκε η μεγάλη προδοσία των Ιμίων του 1996. Σαν σήμερα το 1999 η κυβέρνηση διέψευδε τον ερχομό του Κούρδου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Αθήνα. Τελικά είχε έρθει στην Αθήνα ο Οτσαλάν, η κυβέρνηση τον… διεκπεραίωσε στο Ναϊρόμπι της Κένυας κι από κει έπεσε κατευθείαν στα νύχια των Τούρκων, στις 16 Φεβρουαρίου 1999. Κι αυτό το γεγονός θεωρήθηκε όνειδος για την Ελλάδα και φρικτή πράξη παράδοσης ικέτη που ζητούσε άσυλο στα χέρια των διωκτών του.

Η Ελλάδα, που έχει δώσει δωρεάν στέγη, άδειες παραμονής και διευκολύνσεις σε κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλοδαπούς σε δολοφόνους, αποκεφαλιστές, βιαστές, εγκληματίες, πορτοφολάδες και ληστές, τρομοκράτες και μαφιόζους, αρνήθηκε να παράσχει άσυλο στον σημαντικότερο ξένο πρόσφυγα του 20ού αιώνα! Κι αυτό καταδικάστηκε από τον λαό μας, αλλά όχι από όλον. Πολλοί ενέκριναν αυτές τις πράξεις.

Την ίδια χρονιά με την Κρίση των Ιμίων, που κορυφώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Το κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, έλαβε 2.813.245 ψήφους, οι οποίες σε ποσοστό ήταν 41,49%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 162 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Την επόμενη χρονιά από την αθλιότητα που διαπράχθηκε εναντίον του Οτσαλάν (16/2/1999) είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2000. Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έλαβε 3.007.596 ψήφους (περισσότερες από αυτές των εκλογών του 1996), οι οποίες σε ποσοστό ήταν 43,79%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 158 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. Τα Ιμια δεν έπεισαν 2.813.245 άτομα να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ο Οτσαλάν δεν έπεισε 3.007.596 εκλογείς να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Οι εθνικές ντροπές και οι διεθνείς ξεφτίλες δεν φάνηκαν αρκετές για να αλλάξουν μυαλά. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μόνο με την οικονομική καταστροφή του παπανδρεϊκού μνημονίου.
Αυτό, όμως, που άργησαν να μάθουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν ότι αν χάσεις την αξιοπρέπειά σου για τα λεφτά, μετά θα απωλέσεις και αυτά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Design Connect: Κορυφαίοι επαγγελματίες και γνωστές εταιρείες στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση «Design Connect: Συνάντηση B2B για καινοτόμο Design» διοργανώθηκε πρόσφατα στο κομψό περιβάλλον του Monasty Hotel στη Θεσσαλονίκη. Κορυφαίοι...

More Articles Like This