Ελληνική ψυχή!

Eνας αθλητής προβάλλει αξίες που έχουμε ξεχάσει ως λαός

Must Read

Πέρα από τη σαβούρα με την οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινώς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ευτυχώς υπάρχει ακόμη μία Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Είναι η Ελλάδα της προκοπής, της προσπάθειας, της αξιοπρέπειας, της τίμιας εργασίας, των υψηλών στόχων, της προσήλωσης και της αυτοπειθαρχίας.

Αυτή η Ελλάδα δεν προβάλλεται, δεν φαίνεται, δεν είναι άξια λόγου για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Προφανώς δεν αξίζει να είναι πρότυπο για τις νέες γενιές. Αυτές πρέπει να διαμορφωθούν με όρους Ινσταγκραμ, ΤικΤοκ και κάθε πλατφόρμας που θα ηλιθιοποιήσει τους νέους επαρκώς, ώστε να καταναλώνουν σαν χάννοι ό,τι τους σερβίρουν. Πρέπει να έχουν ως πρότυπα σαχλούς και σαχλές, παραβατικούς, παρανοϊκούς, ξετσίπωτους, ώστε να είναι βέβαιο ότι στη ζωή τους δεν θα κάνουν τίποτα σοβαρό και δεν θα παλέψουν για τίποτα αξιόλογο, ότι θα αποκτήσουν στρεβλή εντύπωση για τον κόσμο, ότι ο εγκέφαλός τους θα λειτουργεί μόνο με τις βασικές λειτουργίες, ώστε να μην μπορεί να συνθέτει, να αναλύει και να κρίνει όσα συμβαίνουν γύρω του.

Μέσα σε αυτήν τη χρόνια κατάσταση, που γίνεται όλο και χειρότερη, έρχεται ένας αθλητής και προβάλλει αξίες που έχουμε ξεχάσει ως λαός. Σε ένα άθλημα όχι τόσο δημοφιλές όσο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Στο άλμα εις μήκος αυτό το παιδί που «πετάει», ο Μίλτος Τεντόγλου, μας παίρνει μαζί του στα άλματά του και μας πηγαίνει όλο και πιο μακριά. Δεν είναι μόνο το ταλέντο, οι προπονήσεις, η προσπάθεια, οι στόχοι και η πειθαρχία του αθλητή που τον οδηγούν στην κορυφή. Είναι η ψυχή. Του ακύρωσαν το άλμα, γιατί, λέει, δεν είχε τα σωστά παπούτσια (;) και λίγες ημέρες μετά έκανε ακόμη μεγαλύτερο άλμα. Στα τέσσερα άλματα τα τρία ήταν οι καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, καταρρίπτοντας κάθε φορά τον εαυτό του, για να «πετάξει» όλο και πιο μακριά. Και ποιο ήταν το σχόλιο του; «Ενα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή». Σύντομο και μετρημένο. Ούτε φανφάρες, ούτε κενολογίες, ούτε τα τετριμμένα. Οπως κάνει κάθε φορά.

Ο Τεντόγλου δεν είναι απλώς ένας αθλητής με εξαιρετικές επιδόσεις. Το παιδί αυτό φέρει όλες τις αξίες που έκαναν την Ελλάδα να προκόψει. Είναι αγωνιστής, εργατικός, πειθαρχημένος και πάνω απ’ όλα προσγειωμένος. Αν και «πετάει» στο άθλημά του, τα μυαλά του είναι στη γη. Είναι η Ελλάδα που αγαπάμε!

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This