Η Αμερική οδηγείται σε εμφύλιο

Must Read

Σήμερα ψηφίζεται από την Βουλή των Αντιπροσώπων η παραπομπή Τράμπ καθώς αναμένεται να γίνει δεκτή η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Ως γνωστόν στην Βουλή των αντιπροσώπων επικρατούν οι Δημοκρατικοί.

  • Από τον Γιώργο Σταφυλά

Στην γερουσία όμως επικρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι. Η παραπομπή λοιπόν δεν περνάει. Θα σταματήσει στην Ρεπουμπλικάνικη πλειοψηφία της Γερουσίας. Τι λοιπόν καταφέρνουν οι Δημοκρατικοί με το ατελείωτο κυνήγι του προέδρου Τράμπ; Πρακτικά τίποτα εκτός από το να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

‘Όπως αναφέρει  σημερινό του tweet ο ίδιος ο Ντόναλντ Τράμπ πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε εναντίον του από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο προεδρικό αξίωμα. 

Και αυτή είναι η αλήθεια. Το βαθύ κράτος των δημοκρατικών δεν μπόρεσε να χωνέψει την συστημική ήττα που υπέστη τον Νοέμβριο του 2016. Στις ΗΠΑ τα δυο μεγάλα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία αλλά το κράτος ουσιαστικά το κυβερνά η ελίτ της ανατολικής ακτής.

Και αυτή η ελίτ είναι καλοσπουδαγμένη και έχει προκύψει μέσα από τα επαναστατικά κινήματα της δεκαετίας του 60. Φυσικά ψηφίζουν Δημοκρατικούς. Πρόκειται για κοσμοπολίτες. Πιστεύουν σε ένα μετασοσιαλιστικό ενοποιημένο κόσμο υπό την διακυβέρνηση του ΟΗΕ και μισούν τον μέσο συντηρητικό Αμερικάνο πατριώτη τον «redkneck». O «redkneck» όμως ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους και ο Τράμπ είναι ο πρόεδρος του αυτός μάλιστα που προστατεύει τα συμφέροντα του.

Η Αμερικάνικη οικονομία πάει καλύτερα από ποτέ, επίσης η παράνομη μετανάστευση έχει περιοριστεί και θα περιοριστεί περαιτέρω με τον φράχτη στο Μεξικό. Όμως τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Τράμπ δεν αρέσουν στην μιντιακή-πανεπιστιμιακή- οικονομική ελίτ της χώρας. Δεν τους αρέσουν ούτε τα κηρύγματα που κατά καιρούς κάνει εναντίον της παγκοσμιοποίησης  ούτε η αμφισβήτηση τους στην κλιματική αλλαγή.

Ο Τράμπ είναι κόκκινο πανί για την αμερικανική ελίτ αλλά όσο έχει μαζί του την μεσαία τάξη και τους φτωχότερους Αμερικάνους δεν κινδυνεύει. Μακροπρόθεσμα όμως η Αμερική δεν θα γλυτώσει έναν νέο εμφύλιο.

Η λευκή μεσαία τάξη και ειδικά οι άνθρωποι της υπαίθρου, αυτοί δηλαδή που έχτισαν την χώρα, θέλουν ασφάλεια άρα περιορισμό της μετανάστευσης, δασμούς και λιγότερους φόρους . Από την άλλη το πρόγραμμα των Δημοκρατικών απευθύνεται στις μειονότητες τάζοντας ανοιχτά σύνορα και περισσότερους επιδόματα πράγμα που σημαίνει περισσότερους φόρους για την μεσαία τάξη.

Η σύγκρουση κάποια στιγμή θα είναι αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This