Το πρόβλημα των καταλήψεων

Must Read

Το πόσο άρρωστη είναι η κοινωνία μας φαίνεται από την συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των καταλήψεων.

Μιλάμε για την εφαρμογή του νόμου. Έχουμε να κάνουμε με κτίρια παρανόμως κατειλημμένα,κτίρια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους απαιτούν πίσω και στα οποία συμβαίνουν φθορές  καθώς και ρευματοκλοπή που επιβαρύνουν φυσικά τους ιδιοκτήτες και όχι τους καταληψίες κι όμως κάποιοι πυροβολούν καθημερινά την αστυνομία ενώ δεν λεν κουβέντα για τους μπαχαλάκηδες.

Η αριστερά ουσιαστικά υπερασπίζεται την ανομία. Και το επιχείρημα των στελεχών του Συριζα στα κανάλια είναι εξοργιστικό. Λένε συχνά: «με εμάς δεν γίνονταν τόσα χρόνια σκηνικά σαν και αυτό στο Μαρούσι»

Εξοργιστικό επιχείρημα ! Βεβαίως δεν γίνονταν αυτά γιατί ο Σύριζα είχε επιλέξει να χαϊδεύει τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν άγγιζε κανείς τις καταλήψεις. Άβατο ήταν τα Εξάρχεια επί Σύριζα. Μέχρι και ΑΚ47 είχαν βγει σε πορείες αναρχικών.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί αλλά το βαθύτερο πρόβλημα των καταλήψεων είναι ότι αυτές θέτουν εν αμφιβόλλω το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Για την αριστερά η ιδιοκτησία είναι κλοπή. Στην αριστερή κοσμοθεωρία η ατομική ιδιοκτησία έχει προκύψει με βίαιη αφαίρεση αυτού που αρχικώς άνηκε στην κοινότητα η την κοινωνία.

Γι αυτό και οι ακραίες ομάδες της αριστεράς-με τις οποίες άλλωστε ο Σύριζα διατηρεί σχέσεις συγκοινωνούντων δοχείων- μιλούν για απαλλοτρίωση και ποτέ κλοπή. Το να ληστέψεις  ένα σπίτι η ένα σούπερ μάρκετ είναι  απαλλοτρίωση γι αυτούς. Το ίδιο και το να καταλάβεις έναα σπίτι.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι έχεις ένα εξοχικό και το έχεις κλειστό για χρόνια, είτε γιατί θέλει επισκευές και δεν έχεις τα χρήματα, είτε γιατί δεν βρίσκεις χρόνο για διακοπές είτε για οποιονδήποτε λόγο,δικό σου είναι άλλωστε. Κι ας υποθέσουμε τώρα ότι μια ομάδα αλληλέγγυων του αντιεξουσιαστικού χώρου το καταλαμβάνει και βάζει μέσα είκοσι «πρόσφυγες» από το Αφαγανιστάν, το Πακιστάν και άλλες χώρες.

Κρεμάει έπειτα και ένα μαυροκόκκινο πανό απέξω και λέει «κατάληψη τάδε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες προλετάριοι ενωθείτε». Θα σου άρεσε; Θα ήθελες να είσαι στην θέση του ιδιοκτήτη;  Δεν πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο. Αυτό ακριβώς συνέβη στο city plaza.

H ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου δοκίμασε η ίδια τις συνέπειες των ιδεών της. Μέχρι τότε ήταν και εκείνη αλληλέγγυα. Μετά κατάλαβε… Λοιπόν αν αφήσουμε την κάθε μικροομάδα της αριστεράς να καταλαμβάνει κτίρια και σπίτια και να τα μετατρέπει σε τσαντιρομαχαλάδες σύντομα μια τέτοια κατάληψη μπορεί να είναι και το δικό μας σπίτι.

Και μετά άντε να τους βγάλεις. Γι αυτό πρέπει η αστυνομία να αφεθεί ελεύθερη να εφαρμόσει τον νόμο. Τα σπίτια ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους και όχι στην κοινωνία…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θύμα διάρρηξης ο Λούκα Βιλντόζα την ώρα που ήταν σε αγώνα!

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Λούκα Βιλντόζα όταν επέστρεψε στο σπίτι του, στην Κηφισιά,...

More Articles Like This