Το σπαθί είναι η μόνη δικαιοσύνη…

Must Read

Tριαντατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την μαύρη νύχτα των Ιμίων αλλά κανείς δεν μπορεί ξεχάσει. Ποτέ δεν σβήστηκε η εθνική ντροπή που νιώσαμε όταν ακούσαμε τον πρωθυπουργό μέσα από την Βουλή να ευχαριστεί τους Αμερικανούς, ενώ γνωρίζαμε ήδη, ότι ένα ελικόπτερο μας μαζί με τρεις γενναίους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού είχε χαθεί στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Εκείνο το περίφημο «θα πούμε ότι την σημαία την πήρε ο άνεμος» μας πληγώνει ακόμα. Εξακολουθεί ακόμα να είναι όνειδος για την χώρα η νύχτα των Ιμίων. Κι όμως δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Οι Τούρκοι κατάφεραν να γκριζάρουν το μισό Αιγαίο.Από τότε όμως έχουν ανέβει δυο επίπεδα στις διεκδικήσεις τους οι οποίες για την ώρα εκφράζονται με μεγαλοιδεατικά οράματα και προκλητικές δηλώσεις.

Ούτε εμείς έχουμε αλλάξει. Παραμένουμε  το ίδιο φοβικοί και ίσως δυο επίπεδα πιο πάνω υλόφρονες. Πρέπει να λέμε την αλήθεια: είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δική μας απάντηση και κλιμάκωση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει;

Δείτε επίσης: Ο φασισμός της πολιτικής ορθότητας

Η απάντηση είναι όχι! Και τότε και τώρα, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας- το μεγαλύτερο ίσως- ανακουφίστηκε που γλυτώσαμε την εμπλοκή. Αποδείχτηκε άλλωστε αυτό όταν λίγους μήνες μετά ο πρωθυπουργός της εθνικής ντροπής νίκησε στις εκλογές. Βλέπετε το όραμα της ΟΝΕ, οι υπόσχεση του εύκολου χρήματος ήταν πιο σημαντικά πράγματα από την εθνική υπερηφάνεια.

Δεν έχουν αλλάξει όμως, ούτε και οι σύμμαχοι μας. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν όπως και τότε, όπως εκείνο το καταραμένο βράδυ στην ίδια γραμμή με την μόνιμη επωδό: «βρείτε τα». Το οποίο πρακτικά μεταφράζεται σε «μοιραστείτε τα». Αλλά και οι εταίροι μας στην Ευρώπη δεν έχουν αλλάξει. Και αυτοί παραμένουν υποστηρικτές μας στα λόγια. Στην πράξη όμως γλύφουν την Τουρκία του Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει κανείς να τα λέει ωμά, όπως είναι, χωρίς να προσπαθεί να εξωραΐσει. Όσο εμείς κλωτσάμε ο μπαλάκι που μας πετάει η Τουρκία τόσο οι διεκδικήσεις των Τούρκων θα μεγαλώνουν. Οι Τούρκοι ξέρουν τον τρόπο να μας σύρουν στην Χάγη με την δική τους ατζέντα. Αρκεί να στήσουν νέα Ίμια. Υπάρχουν άλλωστε εκατοντάδες τέτοια μικρά νησιά στο Αιγαίο.

Γνωρίζουν πως να το κάνουν και ποντάρουν στην δική μας δειλία, και την μαλθακότητα της Ελληνική κοινωνίας. Ένα νέο θερμό επεισόδιο θα οδηγήσει σε νέα Ίμια, νέα εθνική ντροπή και προσφυγή στην Χάγη όπου πράγματι θα απωλέσουμε εθνικό έδαφος.

Στην ζωή πρέπει πάντα να έχει κανείς υπόψη του ότι η ελευθερία-όπως έλεγε ένας μέγιστος Έλλην, ο Περικλής Γιαννόπουλος- δεν σου χαρίζεται με σάλια και με κλάψες, κατακτιέται μόνο με το σπαθί. Το σπαθί είναι η μόνη δικαιοσύνη στον κόσμο.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καζάνι που βράζει η Ν.Δ. για την υποψηφιότητα της Ελεονόρας Μελέτη!

Ποιος Παπανώτας;Αυτό που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υποψηφιότητα της Ελεονόρας Μελέτη, από λογαριασμούς μάλιστα που πρόσκεινται...

More Articles Like This