Σκοπός σας, η φίμωση

Must Read

Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Εκτός ελέγχου», όπου μιλούσα για την κατάσταση στα νησιά εξαιτίας του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος.

  • Από τη
    Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Το άρθρο αυτό είχε μεγάλη απήχηση, αλλά ενόχλησε τον γνωστό κύριο, που κάνει μηνύσεις σε όλους όσοι μιλούν τη φωνή της λογικής και περιγράφουν τη θλιβερή πραγματικότητα της λαθρομετανάστευσης, ο οποίος κατέθεσε εναντίον μου μηνυτήρια αναφορά. Το άρθρο -λέει- ήταν «ακραίο, ξενοφοβικό και συνωμοσιολογικό», διέσπειρα ψευδείς ειδήσεις, ταύτισα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με την εγκληματικότητα, ενώ στόχος του ήταν η πρόκληση μίσους και διακρίσεων.

Όλα όσα έγραψα περιέγραφαν συνοπτικά την πραγματικότητα και δεν πρόκειται να απολογηθώ για αυτά. Όταν με καλέσει η Δικαιοσύνη, θα τοποθετηθώ με στοιχεία. Αφού όμως ο κύριος αυτός δημοσίευσε τη μηνυτήρια αναφορά, θα του απαντήσω κι εγώ δημοσίως σε αυτήν. Αγαπητέ κύριε, ως φαίνεται, όταν διαφωνείτε με τις απόψεις κάποιου δεν επιλέγετε τον δημόσιο διάλογο, δεν επιλέγετε να αντικρούσετε τα «ακραία ξενοφοβικά και ψευδή» άρθρα με έναν λογικό αντίλογο. Επιλέγετε να καταγγείλετε τον ιδεολογικό σας αντίπαλο στις δικαστικές Αρχές, ώστε να τιμωρηθεί επειδή ο λόγος του είναι «ξενοφοβικός». Ο σκοπός σας είναι η τιμωρία και η φίμωση, όχι ο διάλογος.Το πλήθος των μηνύσεων που έχετε καταθέσει αποδεικνύει ότι η πράξη σας συνιστά κανονικό bullying σε όποιον άνθρωπο, απλό πολίτη ή δημόσιο πρόσωπο, καταθέσει δημόσια την αγανάκτησή του, τα προβλήματά του, τις απόψεις του για τη λαθρομετανάστευση.

Δυστυχώς για εσάς, αγαπητέ μου κύριε, και παρά το γεγονός ότι ο αντιρατσιστικός νόμος θα έπρεπε να σας είχε και ειδική αφιέρωση, αφού έχετε σχεδόν την αποκλειστική χρήση του, υπάρχει το άρθρο 14 του Συντάγματος για την ελευθερία του Τύπου. Είχαν προβλέψει, όταν το έγραφαν, ότι κάποιοι με «περίσσιες ευαισθησίες» θα επιθυμούσαν να μας κλείνουν το στόμα όταν μιλάμε για εποικισμό, Ισλάμ και λαθρομετανάστες. Αν πιστέψατε ότι μηνύοντάς με η στήλη αυτή θα συνεχίσει με συνταγές για κουλουράκια και άρθρα του τύπου «Πώς να τον κάνετε δικό σας για πάντα», θα σας απογοητεύσω. Θα συνεχίσω να γράφω όπως έγραφα.

Μιλάτε για μίσος που γεννά το άρθρο και διακρίσεις. Ένα δίκιο το έχετε. Μόνο που το μίσος που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι αυτό που νιώθετε όταν διαβάζετε αλήθειες, με τις οποίες διαφωνείτε, και το οποίο σας οδηγεί σε κινήσεις εκφοβισμού και όχι σε διάλογο. Οι δε διακρίσεις είναι πασιφανείς. Εξ όσων είδα, έχετε μηνύσει μόνο Ελληνες. Η ελληνική φυλή, φαίνεται, δεν χαίρει της προστασίας του αντιρατσιστικού νόμου. Αφού επιθυμείτε ο διάλογος να γίνεται στα δικαστήρια, επιφυλάσσομαι λοιπόν κι εγώ για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Η λογοκρισία δεν θα περάσει.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελευταίοι υπερασπιστές του Κυριάκου, τα «ορφανά» του Καρατζαφέρη και του Σημίτη!

Αν θέλετε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο με στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., κάνετε μια...

More Articles Like This