Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό είναι το πιο σκληρό βίντεο που είδες ποτέ και θα σε κάνει να νιώσεις το bullying στο πετσί σου (video)!

Ετοιμάζεσαι να τσικνίσεις λογικά… και δεν θέλω να σου χαλάσω τη βραδιά, ούτε να σου κόψω την όρεξη για παϊδάκια!

Αλλά σκέφτηκα πως ακόμη μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί κανένα (σχεδόν) κατάστημα εκεί έξω σήμερα, δεν θα έχει την απαραίτητη υποδομή να υποδεχτεί κανένα συνάνθρωπό μας με αναπηρία. Αν δεν αναρωτήθηκες ποτέ για αυτό, άστο, μην συνεχίσεις την ανάγνωση.

Αλλά σκέφτηκα πως ακόμη μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί να παρκάρει κάποιος συνάνθρωπος μας (μπορεί και εγώ, μπορεί και εσύ) στη θέση ΑμεΑ στο σούπερ μάρκετ. Ή γιατί να παρκάρει μπροστά σε κάθε ράμπα/διάβαση αδιαφορώντας για το συνάνθρωπο. Αν δεν αναρωτήθηκες ποτέ για αυτό, άστο, μην συνεχίσεις την ανάγνωση.

Αλλά σκέφτηκα πως ακόμη μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί ένας πατέρας βγαίνει στα κανάλια και ψάχνει να βρει το δίκιο του, για τα σπασμένα πλευρά του παιδιού του… ενώ οι εκπαιδευτικοί «ψάχνουν για μάρτυρες»! Γιατί μια κοπέλα αυτοκτονεί από τη φοιτητική εστία… και δεν φταίει κανείς. Γιατί η Ελένη και ο Βαγγέλης δεν ζουν. Αν δεν αναρωτήθηκες ποτέ για αυτό, άστο, μην συνεχίσεις την ανάγνωση.

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω»

Και εκεί που σκεφτόμουν όλα αυτά… σκέφτηκα (την ώρα που έβλεπα -με παύσεις- το βίντεο) με ένα κόμπο στο λαιμό:

Τι στο διάολο θα απαντήσει η μάνα στο παιδί της που της ζητάει -την ώρα που έχει πλαντάξει και ο πιτσιρικάς κι εκείνη στο κλάμα- ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!

Εσύ; Τι θα απαντούσες; Αν δεν αναρωτήθηκες ποτέ για αυτό, δεν θα αναρωτήθηκες και για όλα τα παραπάνω. Και είσαι άμεσα ή έμμεσα ο/η bully του βίντεο (bully, είναι αυτός που κάνει bullying, ο τραμπούκος, αυτός που εκφοβίζει, αυτός που ευθύνεται για την κακή ποιότητα της κοινωνίας μας).

Αν από την άλλη αναρωτήθηκες και έχεις μια απάντησηνα την πεις στο παιδί σου, πριν να είναι αργά. Και κυρίως, να την κάνεις πράξη, μέσα στην καθημερινότητα σου.

Και αφού έφτασες μέχρι εδώ, δες και το βίντεο αν αντέχεις (δεν χρειάζεται να ξέρεις αγγλικά για να καταλάβεις τι λένε… το βλέμμα του πιτσιρικά τα λέει όλα):

Α, και μην αναρωτιέσαι γιατί κλαίει ο πιτσιρικάς και γιατί θέλει ένα μαχαίρι για να πεθαίνει. Γιατί, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, κάποια μίζερα κωλόπαιδα του κάνουν κάθε μέρα τη ζωή δύσκολη στο σχολείο. Και οι πληροφορίες μου λένε πως οι γονείς αυτών τον μίζερων υποκειμένων, είναι όσοι δεν έχουν αναρωτηθεί τίποτα από τα παραπάνω.

Καλή Τσικνοπέμπτη! 

Γ.Ν. Αδαμόπουλος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ