Η ανισονομία σπέρνει αρρώστια

Must Read

Καρποί της κακής φύτρας της ανισονομίας που αφθονεί στην πατρίδα μας είναι η φτώχεια και ο θάνατος

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η επιμονή της στήλης στη θεσμοθέτηση της ανισονομίας Ελλήνων – αλλοδαπών (σε βάρος της λαού μας και της δημόσιας υγείας) δυστυχώς δικαιώθηκε. Χθες μπήκε σε καραντίνα ο καταυλισμός των αλλοδαπών στη Ριτσώνα (περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της επαρχίας Θηβών του νομού Βοιωτίας, αλλά υπάγεται διοικητικά στον νομό Ευβοίας).

Η διαδικασία ξεκίνησε όταν μια εγκυμονούσα πήγε να γεννήσει σε νοσοκομείο των Αθηνών και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σε διενέργεια ελέγχων που ακολούθησε εντοπίστηκαν 20 άτομα από τον καταυλισμό θετικά στον κορωνοϊό – ενώ κανένα εξ αυτών δεν νοσεί και δεν εμφανίζει συμπτώματα! Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι φορείς. Κυκλοφορώντας, λειτουργούν σαν βιολογικά όπλα. Μεταδίδουν το νόσο σε άγνωστο αριθμό συμπολιτών μας και έτσι μπορεί να προκληθεί ο θάνατος πολλών.

Έχοντας την είδηση κατά νου, μπορούμε να αξιολογήσουμε την ειδική μεταχείριση την οποία έχουν στις μετακινήσεις τους οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες. Υπενθυμίζεται για μία επιπλέον φορά ότι στην υπουργική απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030) «για τη λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης» γίνονται στους αλλοδαπούς απλές συστάσεις για την ανάγκη συμμόρφωσης με τον περιορισμό κινήσεων των διαμενόντων στη χώρα. Δεν προβλέπονται πρόστιμα και διώξεις, όπως συμβαίνει με τους Ελληνες. Επίσης, ο αριθμός των δύο ατόμων ανά παρέα που προβλέπεται για τον γηγενή πληθυσμό των χώρας δεν ισχύει για τους ξένους. Αυτοί μπορούν να βγαίνουν σε παρέες μέχρι εννέα ατόμων!

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης μπορούν να εγγυηθούν στους Ελληνες πολίτες ότι η ευμενής διάκριση που γίνεται για τα μπουλούκια των αλλοδαπών που κινούνται χωρίς να φοβούνται ποινές, κυρώσεις και διοικητικά πρόστιμα δεν έχει επιφέρει κόστος στην ελληνική κοινωνία;

Οι 20 της Ριτσώνας που εντοπίστηκαν ως φορείς του κορωνοϊού δεν μετέδωσαν την ασθένεια σε Ελληνες πολίτες; Αφού οι εν λόγω υπουργοί ανέλαβαν την ευθύνη της υπογραφής του ΦΕΚ, θα αναλαμβάνουν τότε και τις όποιες ευθύνες των συνεπειών του και της θεσμοθέτησης της ανισότητας απέναντι στους νόμους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά και η επερχόμενη συναυλία στη μνήμη του

O Bασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο την παραμονή των Χριστουγέννων του 2023...

More Articles Like This