Tαπείνωση ισχυρών

Must Read

Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητος έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας του περίφημου αμερικάνικου ινστιτούτου μελετών Brookings Institution, από όπου προκύπτει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το 20% των παιδιών στις ΗΠΑ δεν τρώνε όταν πεινούν αφότου άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού!

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Καθένας έτσι, με τον πόνο του! Εμείς εδώ κυρίως με κλειδαμπάρωμα «στο σπίτι» (όπου, όμως, τουλάχιστον η μεσογειακή διατροφή συνήθως δεν λείπει!), τα παιδάκια όμως των Αμερικανών με βασανιστική υποβολή από τους γονείς σε «απεργία πείνας»!

Η ερευνήτρια που επιμελήθηκε την παραπάνω έκθεση για το Brookings, oνόματι Lauren Bawer, δήλωσε σχετικώς τα εξής (αντιγράφω τη δήλωση όπως ακριβώς δημοσιεύεται): «Η διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών με παιδιά 18 ετών και κάτω αυξήθηκε -σε σύγκριση με το 2018- κατά 130%» (σημ. δική μου: Λιγότερο από ενάμιση χρόνο μετά!) Και συνεχίζει: «Ορισμένοι γονείς είναι αναγκασμένοι να λιγοστεύουν την ποσότητα των γευμάτων, ακόμη και να παραλείπουν γεύματα των παιδιών τους… Είναι ολοφάνερο ότι τα πιο μικρά παιδιά πλήττονται από διατροφική ανασφάλεια σε βαθμό άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή, στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου»!

Επιπλέον, η παραπάνω έρευνα δίδει και το ακόλουθο εύρημα: Το 17,4% από τις μητέρες παιδιών 12 ετών και κάτω απάντησαν σε σχετική ερώτηση ότι δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, διότι… «δεν έχουν λεφτά»! Εδώ, μάλλον θα πρόκειται για περισσότερο λογική απάντηση, δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση στις ΗΠΑ, εκτός από το κλείσιμο των σχολείων, προκάλεσε και διακοπή των προγραμμάτων προσφοράς γεύματος στα παιδιά εντός των σχολείων, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, χώρια η απώλεια θέσεων εργασίας των γονέων τους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν… Έτσι, η κυρία Bawer πρόσθεσε στη συνέντευξή της ότι «το Brookings καλεί τις Αρχές της χώρας να προσφέρουν βοήθεια στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, στα παιδιά».

Προσθέτουμε τώρα και εμείς τα εξής: Τουλάχιστον 30.000.000 Αμερικανοί έχουν υποβάλει έως σήμερα αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας αφότου ξέσπασε στις ΗΠΑ η πανδημία. Τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι πλησίασε στη μεγάλη χώρα το 20%, επίπεδο που έχει να εμφανισθεί στη χώρα αυτή από τη μεγάλη οικονομική κρίση του 1929!

Τα συμπεράσματα είναι βεβαίως τραγικά, αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία από την οικονομική πλευρά της υγειονομικής κρίσεως που ξέσπασε στις μέρες μας έχουν τα καθαρώς πνευματικά και κοινωνικά συμπεράσματα που οφείλουν να εξάγουν οι ηγεσίες (ιδίως των ισχυρών κρατών…) από τα δραματικά μηνύματα που τους στέλνει ο Θεός, ώστε να χαμηλώσουν λίγο τη… μυτούλα τους απέναντί Του! Διότι, εδώ που τα λέμε, οι ηγεσίες των ισχυρών κρατών, αιώνες τώρα, κυρίως όμως οι ηγεσίες αυτές στις ημέρες μας, δεν εννοούν να ταπεινώσουν λιγάκι το «σύμπλεγμα ισοθεΐας» από το οποίο βαρέως πάσχει η μυτούλα τους και σύμφωνα με το οποίο καταστρώνουν παγκόσμια σχέδια…

(Σημ.: Στο άρθρο της 6/5/2020 και στη φράση «Οι καλόπιστες ηγεσίες της Γης -«θα προσδιόριζα κάποιες από αυτές αδίστακτα π.χ. ελληνική, ιταλική, ισπανική, γαλλική, κ.ά.», ο περίφημος… δαίμων του τυπογραφείου απέδωσε το επίρρημα «αδίστακτα» ως «αδίστακτες»! Αν θα ήταν ποτέ δυνατό ο γράφων να χάσει τώρα και πίσω τον έρωτά του στις μεσογειακές χώρες! Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη!)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εργασιακός Μεσαίωνας: Αυτή είναι η αλήθεια για το εξαήμερο και το επταήμερο!

Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας από την 1η Ιουλίου, ενώ αποκάλυψε ότι στη...

More Articles Like This