Η χρυσή ευκαιρία του Ολυμπιακού και τα… ζόρια του ΠΑΟΚ

Must Read

Ο δρόμος για τους προκριματικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει αγκάθια και λουλούδια. Τύχη και ποιοτική ενίσχυση χρειάζονται οι ομάδες μας

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται στον αέρα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Σηφάκη και την εφημερίδα Espresso, Ολυμπιακός και ΕΠΟ βρίσκονται στα μαχαίρια, αλλά η ζωή προχωράει, όπως και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή που η Super League ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, οι ελληνικές ομάδες μπορούν ήδη να… τσεκάρουν πιθανούς αντιπάλους στα ευρωπαϊκά προκριματικά της επόμενης σεζόν, που -όπως εξελίχθηκε η φετινή χρονιά- δεν αργούν πολύ.

Ουσιαστικά, σε ενάμιση μήνα θα ριχτούν στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το φινάλε της φετινής Super League βρίσκει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση και την ΑΕΚ στην 3η, μετά την απόφαση της τελευταίας να μην καταθέσει ένσταση για το θέμα των αθεώρητων δελτίων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Εύκολο, «ερυθρόλευκο» έργο

Για την επόμενη πλέον σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ήδη ότι θα μπουν στη μάχη των προκριματικών του Champions League από τον Γ’ γύρο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουν δύο ομάδες, μία λιγότερη από τη σεζόν που τελείωσε, ώστε να μπουν στους ομίλους. Αντίστοιχα, ο δεύτερος ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League και η τρίτη ΑΕΚ θα βρεθεί στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, μέσω της βαθμολογίας της Super League.

Αν δεν γίνουν εκπλήξεις στον Α’ και Β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον Γ’ γύρο (στο μονοπάτι των πρωταθλητών) μία εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μόλντε (Νορβηγία) και Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). Αν προκριθεί, τότε στα play off θα πέσει πάνω σε μία εκ των Σεντ Γκάλεν / Λουντογκόρετς ή μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστάνα (Καζακστάν) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία). Γίνετε εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός λογικά, και αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γεμίζοντας με εκατομμύρια ευρώ τα «ερυθρόλευκα» ταμεία.

Δύσκολο έργο ο ΠΑΟΚ

Από την άλλη, η περιπέτεια του ΠΑΟΚ αρχίζει έναν γύρο νωρίτερα, από τον Β’ γύρο, και λογικά ως ισχυρός, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Πιθανοί αντίπαλοί του είναι η 2η της Τουρκίας Τραμπζονσπόρ (αναμένεται στις 3 Αυγούστου η απόφαση του CAS για το αν θα ισχύσει ο αποκλεισμός από την Ευρώπη λόγω FFP), οι Οσιγιεκ ή Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) και η Αλκμάαρ (Ολλανδία). Αν καταφέρει και προκριθεί, τότε αυτομάτως εξασφαλίζει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, αφού εκεί πάνε απευθείας όσοι θα αποκλειστούν στον Γ’ προκριματικό γύρο. Για να περάσει, πάντως, και από τον Γ’ γύρο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να περάσει αρκετά πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μπενφίκα και η Ντινάμο Κιέβου. Το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ είναι να προκριθεί από τον Β’ γύρο για να εξασφαλίσει τουλάχιστον το Γιουρόπα και να πάει για την υπέρβαση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει σοβαρότητα, που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια, και φίσκα μεταγραφική ενίσχυση.

Τέλος, παρότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά σε όλα τα πρωταθλήματα και φυσικά τους πρώτους προκριματικούς γύρους, η ΑΕΚ θα έχει αφενός μπροστά της δύο προκριματικούς γύρους (Γ’ και πλέι οφ) πριν από τους ομίλους του Europa League. Σε αυτά τα προκριματικά, υπάρχουν ήδη δύσκολοι πιθανοί αντίπαλοι, όπως η Αϊντχόφεν και η Μπεσίκτας ή η ΛΑΣΚ Λιντς. Σε κάθε περίπτωση, αν περάσει στους ομίλους, θα έχει χαμηλότερο συντελεστή βαθμολογίας και από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο τουλάχιστον δύσκολες ομάδες από το Α’ και το Β’ γκρουπ δυναμικότητας. Η ΑΕΚ χρειάζεται τύχη και να δυναμώσει αγωνιστικά για να διακριθεί φέτος στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτο και για τους δύο «Δικεφάλους» είναι ότι ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους στους ομίλους του Europa πια βρίσκονται ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Νάπολι, η Βιγιαρεάλ και η Λιλ. Μέχρι τότε όμως υπάρχει αρκετός δρόμος ώστε να κάνουν οι ομάδες μας τον προγραμματισμό τους και όσο προχωράει ο καιρός θα ξεκαθαρίζει φυσικά και το τοπίο για όλους τους πιθανούς αντιπάλους τους. Απαραίτητη προϋπόθεση, να ενισχυθούν με παίκτες ποιότητας και να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά κύπελλα ως ευκαιρία ζωής, μια και παίζουν και για την Ελλάδα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This