ΕΠΟ: Και με τη… βούλα νέος αρχιδιαιτητής ο Βρετανός Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Must Read

Ανέλαβε και επίσημα την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, υπογράφοντας σήμερα Τετάρτη 05/08 διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ. 

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΚΕΔ, ο Βρετανός αρχιδιαιτητής τόνισε πως τα δύο στοιχεία που θέλει να προσφέρει είναι σκληρή δουλειά και διαφάνεια. Παράλληλα, ανακοίνωσε τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του, οι οποίοι είναι ο Άλαν Σνόντι από τη Βόρεια Ιρλανδία και ο Ζοάο Καπέλα από την Πορτογαλία.

Όπως έγινε, εξάλλου, γνωστό από τον κ. Κλάτενμπεργκ, για λόγους επιβολής πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο Παιχνίδι, των ΜΜΕ και των φιλάθλων, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, θα ισχύσει πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων κάθε αγωνιστικής, με τη βοήθεια του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση των διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του.

Όσον αφορά στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο κ. Κλάτενμπεργκ, αυτές είναι οι ακόλουθες: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Ύστερα από τόσα χρόνια διαιτητής σε σημαντικούς αγώνες και την εμπειρία μου στο ασιατικό ποδόσφαιρο, είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ.

Θέλω να μεταφέρω στους Έλληνες διαιτητές όλες τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας και της UEFA θα δουλέψουμε σκληρά. Θα δουλέψω σκληρά για να βελτιώσουμε τους διαιτητές και ταυτόχρονα θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, γιατί αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό: ότι είμαστε δίκαιοι. Σκοπεύω να οργανώσουμε συνεντεύξεις Τύπου, προκειμένου να δείχνουμε στον κόσμο τι κάνουμε.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε η συνέντευξή μου με τους Big 4, στους οποίους εξήγησα το πρόγραμμα και το πλάνο μου και είμαι χαρούμενος που τους άρεσε η πρότασή μου και που θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη αίσθηση για τους διαιτητές».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και τυπικά ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Ο 45χρονος πρώην διαιτητής FIFA υπέγραψε το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Ευάγγελου Γραμμένου, του υπεύθυνου του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ αναλαμβάνει αμέσως τα νέα του καθήκοντα και στο πρώτο διάστημα της ενημέρωσής του για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ θα συνεργάζεται με τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ο οποίος θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή συνολική μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στο νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This