Πάγωσαν στην Αργεντινή με το Besht στον Μέσσι

Must Read

Μπορεί όλη η Αργεντινή, αλλά και οι φίλοι του Μέσι σε όλον τον κόσμο να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πολλοί συμπατριώτες του σοκαρίστηκαν με την κίνηση του εμίρη της χώρας, Χαμάντ Αλ Θανί να φορέσει στον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής το Besht, το διαφανές ένδυμα που φορούν στο Κατάρ οι επίσημοι σε «ειδικές περιπτώσεις».

Μπορεί για το Κατάρ να θεωρείται τιμή να το φορά κάποιος, αλλά οι συμπατριώτες του δεν το θεώρησαν ιδιαίτερα τιμητικό για τον αρχηγό τους. Πως μπορεί ένα άλλο ένδυμα πάνω από τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας να καλύπτει το εθνόσημο;

Οι εφημερίδες της χώρας απέφυγαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες με αυτό. Προτίμησαν άλλες…

Δεν μπόρεσαν, φυσικά, να παραβλέψουν το γεγονός ότι σε όλες τις φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία ο Μέσι εμφανίζεται ντυμένος Αραβικά και όχι με τα εθνικά χρώματα της χώρας του.

Έγκαιρα τα ειδησεογραφικά δίκτυα ενημέρωσαν τους αναγνώστες τους για το είδος του ενδύματος σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.

Στα μέσα κοινωνικής δικύτωσης όμως ασκείται έντονη κριτική στους Καταριανούς για την ενέργειά τους.

Κάποιοι υποστηρικτές του Μέσι θύμισαν ότι κι ο Πελέ το 1970 στο Μεξικό πανηγύρισε φορώντας ένα τεράστιο μεξικανικό σομπρέρο.

Η απάντηση που πήραν ήταν: «Τότε στο επόμενο Μουντιάλ θα πρέπει ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ (εκεί θα γίνει ο τελικός) να φορέσει στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας ένα… καουμπόικο καπέλο

Υπήρχαν και άλλοι που άσκησαν σκληρότερη κριτική. Θύμισαν ότι ο Μέσι ανήκει σε μια ομάδα (Παρί Σεν Ζερμέν) που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το οτιδήποτε.

Στη Δυτική Ευρώπη οι περισσότεροι τηλεσχολιαστές του τελικού δεν μπόρεσαν να κρύψουν την έκπληξή τους, αρχικά που στη συνέχεια έγινε κριτική για την αψυχολόγητη αυτή ενέργεια, υπό την ανοχή του προέδρου της ΦΙΦΑ.

Θυμίζουμε ότι η 18η Δεκεμβρίου, μέρα του τελικού, συνέπεσε με τη Μέρα της Ανεξαρτησίας του Κατάρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This