Σε άγνωστα χωράφια παίζει… μπάλα ο Γεραπετρίτης

Must Read

Η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ μπαίνει στην τελική ευθεία και οι διεργασίες για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πυρετώδεις. Εδώ και ένα δεκαήμερο η κυβέρνηση πραγματοποιεί μια σειρά από συναντήσεις με FIFA – UEFA και με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή. Ο Γεραπετρίτης ειλικρινά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί και γνώστης του ποδοσφαίρου δεν είναι και επαναλαμβάνει συνεχώς μία λέξη που πληγώνει τον Ελληνα: μνημόνιο. Η πιο ανατριχιαστική λέξη που με τόση ευκολία βγήκε από τα χείλη του Ελληνα πρωθυπουργού και επαναλαμβάνεται συνεχώς από τον υπουργό Επικρατείας.

  • Του Γιώργου Σηφάκη

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη τους συναισθηματισμούς και ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτό το μνημόνιο. Τι περιλαμβάνει και η ελληνική κυβέρνηση το έχει αγαπήσει τόσο πολύ; Γιατί, αν περιέχει την πάταξη της βίας και την ανάληψη της ευθύνης από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες για την εφαρμογή του, τότε θα το χειροκροτήσουμε όλοι. Οπως όλοι θα χειροκροτήσουμε αν η κυβέρνηση καταφέρει να βάλει στο τραπέζι τους «Big 4» και παρουσία των FIFA – UEFA να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Με οριστικά μέτρα και όχι ημίμετρα. Με ισονομία και όχι χωρίζοντάς τους σε παιδιά και αποπαίδια. Σε δικούς μας και σε μη δικούς μας! Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’80, με μπλε και πράσινα καφενεία. Αν τα καταφέρει, δεν θα υπάρξει ούτε ένας Ελληνας φίλαθλος που να μην τη χειροκροτήσει. Ούτε ένας!

Αν, όμως, έχει ως στόχο να κάνει ό,τι έκανε με την ΕΕΑ και με την τροπολογία, τότε καλύτερα να καθίσει στα αβγά της. Ο κόσμος έχει κουραστεί από παραμύθια! Εχει κουραστεί από παράγκες, δολοπλοκίες, βεζίρηδες και όλα αυτά που εδώ και μία εικοσαετία τον έχουν διώξει από τα γήπεδα. Θέλει επιτέλους μια κυβέρνηση που θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και δεν θα στηρίζει κανέναν Μαρινάκη και κανέναν Σαββίδη.

Θέλει την ΕΠΟ να λειτουργεί ανεξάρτητα και να είναι η κυρίαρχη Αρχή. Θέλει τους διαιτητές να σφυρίζουν ό,τι βλέπουν. Και το κυριότερο, θέλει να βλέπει μπάλα. Αυτό θέλει. Να εφαρμόζονται οι νόμοι, θέλει. Εφαρμογή των νόμων για όλους και προς όλους! Οχι μόνο στους αδυνάτους! Αν υπάρχει «συμμορία» στο ποδόσφαιρο, να τιμωρείται. Αν εμπλέκονται ομάδες, να πέσουν κατηγορία. Αν στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας υπάρχει σύνδεση Ξάνθης – ΠΑΟΚ, να πέσουν και οι δύο και όχι να παρεμβαίνει η κυβέρνηση και να παραβιάζει το αυτοδιοίκητο μεσούσης της περιόδου.

Εφαρμογή των νόμων θέλει ο λαός. Δικαιοσύνη και ισονομία. Εστω στο ελάχιστο. Σε αυτό που αγαπάει πιο πολύ, την μπάλα. Αφού δεν μπορεί να το έχει στη ζωή του, ας το έχει έστω εκεί. Δεν του φτάνουν τα μνημόνια που του ρήμαξαν τη ζωή. Δεν του φτάνει ο νόμος της ζούγκλας που ζει καθημερινά, να του στερούν και το ποδόσφαιρο, ε πάει πολύ…

Δείτε επίσης: Καθυστέρηση στην έναρξη του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο βόλεϊ λόγω δακρυγόνων (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This