Στην τελική ευθεία της η Ευρωλίγκα – Μόνο αν αυτοκτονήσει αποκλείεται ο Παναθηναϊκός, το θαύμα ψάχνει ο Ολυμπιακός

Must Read

Μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων Κυπέλλου σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωλίγκα κάνει από την ερχόμενη Πέμπτη το finish της για τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα πάνε στα πλέι-οφ.

  • Του Γιώργου Σηφάκη

Είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διοργάνωσης και για τη διαμόρφωση των πρώτων τεσσάρων θέσεων που δίνουν αβαντάζ έδρας, αλλά κυρίως για τη συγκρότηση της οκτάδας και την είσοδο στα πλέι-οφ. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το πρωτάθλημα γίνεται με 18 ομάδες και από τις 30 αγωνιστικές των τελευταίων τριών ετών θα πάμε (στο τέλος) στις 34. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει και το όριο, είτε για την πρώτη τετράδα είτε για τους οκτώ πρώτους.

Με βάση όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ξέραμε ότι οι 15-16 νίκες έφταναν, όμως τώρα θα απαιτηθούν 18-19 νίκες. Ισως και οι 17 νίκες να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ. Ας δούμε όμως τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες μας…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός 8άδας. Οι «πράσινοι» έχουν 14 νίκες σε 24 αγώνες. Εχουν, ωστόσο, πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Παναθηναϊκός (14-10) είναι στην 6η θέση και αντιμετωπίζει τις Μπαρτσελόνα εντός, Ρεάλ εκτός, Ολυμπιακό εκτός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός, Φενερμπαχτσέ εκτός, Αλμπα εκτός, Χίμκι εντός, Εφές εκτός, Μακάμπι εντός και Μπασκόνια εκτός.

Δείτε επίσης: Καθυστέρηση στην έναρξη του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο βόλεϊ λόγω δακρυγόνων (video)

Ο Παναθηναϊκός (3-2 στα τελευταία 5 ματς) λογικά δεν θα κινδυνεύσει. Το μόνο που τον ανησυχεί είναι το δύσκολο πρόγραμμα που τον περιμένει στη συνέχεια. Οχι μόνο γιατί έχει έξι ματς μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ, όπου παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά και γιατί τα πέντε από τα 10 παιχνίδια που ακολουθούν είναι απέναντι στις ομάδες της κορυφής.

Τα crash-tests θα είναι συνεχή, αφού ούτε εκτός έδρας μπορεί να θεωρήσει κάποιο ματς σίγουρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη θεωρία τα πιο «εύκολα» ματς που έχει να δώσει ως φιλοξενούμενος είναι το… ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το ματς με την Αλμπα, από την οποία ηττήθηκε εντός έδρας, και το φινάλε με την Μπασκόνια, την οποία είχε διαλύσει στον πρώτο γύρο. Αν πιάσει το… ποσοστό του (5-6 νίκες σε 10 αγώνες), τότε θα είναι σίγουρα στην 8άδα, πιθανότατα 6ος, όπως δηλαδή είναι σήμερα.

Ωστόσο θα χρειαστούν υπερβάσεις και κυρίως μεγάλες νίκες σαν αυτήν που είχε πετύχει στη Μόσχα εκτός ή εκείνη κόντρα στην Εφές εντός έδρας. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, αν έχει κάποια σημασία, μετράει επίσης δύο νίκες σε τρεις αγώνες που έχουν κριθεί στην παράταση. Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι καλύτερος από τη Βαλένθια.

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη 12η θέση, με νίκες 10-14, και αντιμετωπίζουν τις Βιλερμπάν εντός, Μακάμπι εκτός, Παναθηναϊκό εντός, Εφές εκτός, Αρμάνι Μιλάνο εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εντός, Ερυθρό Αστέρα εντός, Χίμκι εκτός, Φενερμπαχτσέ εκτός και Μπαρτσελόνα εντός.

Στη θεωρία, ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο πάγκο του είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σταμάτησε μάλιστα να χάνει συνέχεια, καθώς στα τελευταία επτά ματς μετράει τέσσερις νίκες. Είναι το πρώτο διάστημα μέσα στη χρονιά που έχει θετικό ρεκόρ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να εμφυσήσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, αλλά βέβαια η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ο Ολυμπιακός παραμένει ευάλωτος, δεν έχει αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του και -εκτός των άλλων- δεν θα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν τον Βασίλη Σπανούλη και για ακόμα 10 μέρες τον Τέιλορ Ρότσεστι.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τουλάχιστον επτά νίκες σε 10 αγώνες; Να πάρει δηλαδή όλα τα ματς στο ΣΕΦ (νικώντας εντός τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) και να πετύχει και δύο μεγάλα διπλά, ενώ τον περιμένουν Εφές, Μακάμπι, Φενερμπαχτσέ (και Χίμκι, Μιλάνο); Μιλάμε για ένα θαύμα και τα θαύματα δεν γίνονται σήμερα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This