Καταγγελίες για πολιτικά παιχνίδια που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο Πάτρας

Must Read

Αναταραχή επικρατεί στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα, καθώς συμβασιούχοι με κοινωφελές πρόγραμμα που εργάζονται σε δομές του Δήμου Πάτρας παραμένουν απλήρωτοι, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο λόγος είναι τα πολιτικά παιχνίδια.

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας κατηγορεί την αντιπολίτευση για την κατάσταση λέγοντας πως με δική της εισήγηση το δημοτικό συμβούλιο αρνείται να συζητήσει το θέμα για να μην ψηφιστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να εγκρίνει τις πληρωμές των εργαζομένων, οι οποίοι συνεχίζουν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/7) η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση με την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την πληρωμή των εργαζομένων μας, της κοινωφελούς  εργασίας των 8μηνων του ΟΑΕΔ οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικώς και με προσωρινές διαταγές  επανήλθαν στην εργασία τους.

Δυστυχώς με ευθύνη των παρατάξεων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΠIΡΑΛ, του κ. Νικολόπουλου και του κ. Χρυσανθακόπουλου, δεν έγινε η συζήτηση και η ψήφιση της εν λόγω  μισθοδοσίας, παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  για να μπορέσουμε να πληρώσουμε έγκαιρα τους εργαζόμενούς μας.

«Ξένος πόνος  ξέγδαρμα» λέει ο λαός μας και η παροιμία αυτή τους ταιριάζει  γάντι.

Οι εργαζόμενοί  μας  όμως βγάζουν τα συμπεράσματά τους».

Η ανακοίνωση σχετικά με το θέμα από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αχαΐας και την Επιτροπή αγώνα των Συμβασιούχων στην Κοινωφελή:

«Το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αχαΐας και η Επιτροπή αγώνα των Συμβασιούχων στην Κοινωφελή , καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και στον Πατραϊκό λαό τις παρατάξεις : «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ», «ΣΠΙΡΑΛ ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ» , «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» , «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ» , «Πάτρα: Η δική μας πόλη!» , «ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ»  για τις μεθοδεύσεις που ενορχήστρωσαν προκειμένου να μην ψηφιστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 

Η αναμόρφωση θα γίνονταν ώστε να πληρωθούν οι πεντακόσιοι εργαζόμενοι στην κοινωφελή που συνεχίζουν την εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις. Η αναβολή του θέματος με ευθύνη της αντιπολίτευσης δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης στους εργαζόμενους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι που συμβάλλουν καθημερινά στη λειτουργία, στην καθαριότητα, στις κατασκευές που πραγματοποιεί ο Δήμος, είναι ήδη θύματα της Κυβερνητικής πολιτικής που τους έχει σε ομηρία, με απαράδεχτους μισθούς, χωρίς τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, με μόνη προοπτική την ανεργία.

Η ανάπτυξη για την οποία μας λένε δεν αφορά ούτε αυτούς τους εργαζόμενους , ούτε τους προηγούμενους , ούτε τους επόμενους της Κοινωφελούς εργασίας. Για αυτούς είχε χρόνια ανεργίας, φτώχειας, κομμένα ρεύματα. Το ίδιο προβλέπουν οι πολιτικές των Κυβερνήσεων και της ΕΕ διαχρονικά.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις δεν είναι ούτε άμοιρες ευθυνών ούτε «άστεγες» πολιτικά. Υπερασπίζονταν και υπερασπίζονται τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τη ζωή λάστιχο. Η μόνη τους αγωνία είναι να προωθείται και στο Δήμο Πατρέων η Κυβερνητική πολιτική, να προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μην σηκώνουν κεφάλι οι εργαζόμενοι.

Δε θα τους περάσει, οι εργαζομενοι του Δήμου θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Διεκδικούμε:

  • Χρηματοδότηση στον Δήμο από την Κυβέρνηση για την μισθοδοσία των εργαζόμενων που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.
  • Άμεση προκύρηξη θέσεων μόνιμης εργασίας με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε όλους εργαζόμενους που βρίσκονται με τις δικαστικές αποφάσεις στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσουν δυναμικό παρόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία μας».

με στοιχεία από patrastimes.gr, patrasevents.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This