Τα Άγραφα στερούνται πρόσβασης στο Διαδίκτυο, καθιστώντας την τηλεκπαίδευση σωστή… Οδύσσεια για γονείς και μαθητές!

Άλλοι μαθητές μένουν σε συγγενείς που διαθέτουν internet και άλλοι κάνουν τηλεκπαίδευση από τα κινητά των γονιών τους

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στα σχολεία καθιστώντας υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση, οι μαθητές στα Άγραφα του νομού Ευρυτανίας βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις,

Πρόκειται, βλέπετε, για μια από τις περιοχές στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει καθόλου πρόσβαση στο ίντερνετ και οι γονείς προσπαθούν απεγνωσμένα και με δικά τους έξοδα να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διδασκαλία.

Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει δίκτυο, με αποτέλεσμα οι περίπου 120 μαθητές γυμνασίου και λυκείου του γραφικού χωριού της Ευρυτανίας είτε αναγκάζονται να μείνουν σε συγγενείς τους στην Αθήνα ή σε άλλη περιοχή, όπου θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μη χάσουν τη σχολική χρονιά, είτε οι γονείς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους κάρτες με ίντερνετ για να μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση από τα κινητά τους.

Η κατάσταση γίνεται αφόρητη, ειδικά για τα παιδιά που πρέπει να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι  γονείς των οποίων αγωνιούν ακόμη περισσότερο!

Πρόβλημα σε 101 οικισμούς

Όπως αναφέρει ο «Ευρυτανικός Παλμός», το πρόβλημα παρουσιάζεται στους 101 οικισμούς του Δήμου Αγράφων. «Το πρόβλημα της πρόσβασης των μαθητών στη διαδικτυακή διδασκαλία παραμένει. Η ευρυζωνική κάλυψη του συνόλου του Δήμου Αγράφων είναι πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για το αυτονόητο», λέει ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης και απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το θέμα.

Η κατάσταση, μάλιστα, αναμένεται να γίνει χειρότερη για τα Άγραφα, αν αναλογιστούμε ότι κλείνουν, πλέον, και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο των σχολείων και την ψηφιοποίηση των μαθημάτων έχει αναδειχθεί πιο έντονα και το πρόβλημα της ανισότητας μεταξύ των μαθητών, και ο σημαντικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι -σύμφωνα με έρευνες- το γεγονός ότι ορισμένοι μαθητές δεν έχουν μια αξιόπιστη, γρήγορη ή και καθόλου σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This