Τετάρτη 23/6/2021

Τι ετοιμάζουν στον Δήμο Μεγαλόπολης για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Ανάδειξη τοπικών ηρώων και ψηφιακό μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Στις 24 Μαρτίου 2021 σχεδιάζουν στη Μεγαλόπολη να ξεκινήσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21. Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού, Ελλάδα 2021 του Δήμου Μεγαλόπολης, Κώστας Γαλάνης.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, ιδέες, προτάσεις. Θα συλλέξουμε ως Επιτροπή, τον κατάλογο αυτό και θα τον δώσουμε στο Δήμο». Και έδωσε το στίγμα δηλώνοντας:

«Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τους τοπικούς ήρωες. Σκοπεύουμε να προβάλουμε γεγονότα, μνημεία, θρησκευτικούς χώρους, συλλογές, ιστορικά δεδομένα. Επιθυμούμε να στήσουμε ένα ψηφιακό μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Σχεδιάζουμε να προβούμε σε σχολικούς διαγωνισμούς, σε διοργάνωση ημερίδων, εκθέσεων, θα προβούμε σε εκδόσεις βιβλίων, φυλλαδίων, θα προωθήσουμε παραστάσεις, προβολές, θα συνεργαστούμε με την Εκκλησία».

H Επιτροπή Εορτασμού Ελλάδα 2021 του Δήμου Μεγαλόπολης ενημέρωσε ότι, ήδη η Επιτροπή έχει δημιουργήσει επίσημο λογαριασμό στο f/b, όπου υπάρχει ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της, αλλά και να καταθέσει προτάσεις και ιδέες, εν’ όψει συμπλήρωσης του φακέλου των προτάσεων της Επιτροπής, προς τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ