Δήμος Αθηναίων – Κ.Υ.Α.Δ.Α.: Με διπλοβάρδιες κοντά στους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί, πλέον, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Must Read

Το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και το ωράριο διαθεσιμότητας αυτών των υπηρεσιών διεύρυναν ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), με στόχο την παροχή περισσότερων υπηρεσιών σε περισσότερο κόσμο.

Συγκεκριμένα:

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων προχώρησε σε νέο διπλασιασμό των βαρδιών του streetwork. Έτσι τέσσερις βάρδιες ομάδων streetwork, δύο το πρωί και δύο το βράδυ, επιχειρούν καθημερινά στους δρόμους της πόλης για να στηρίξουν αποτελεσματικά τους άστεγους που έχουν για σπίτι τους το πεζοδρόμιο, προσφέροντας φαγητό και νερό, ρούχα και κλινοσκεπάσματα και όλη τη στήριξη που οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη, έως ότου αποφασίσουν να απευθυνθούν στις κατάλληλες δομές.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη εργάσιμη του Φεβρουαρίου του 2020, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης είχε προβεί και πάλι σε διπλασιασμό βαρδιών του streetwork, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ανανέωση του στόλου των οχημάτων του φορέα και τις ανάλογες προσλήψεις σε προσωπικό.

Με το νέο διπλασιασμό, μέσα σε διάστημα 16 μηνών, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. τετραπλασίασε τις βάρδιες των επιτόπιων παρεμβάσεων, μια υπηρεσία αιχμής για το Κέντρο που είναι ο αποκλειστικός αρμόδιος στον Δήμο για τη φροντίδα των αστέγων και την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας.

Διευρυμένο ωράριο

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών παραμένει ανοιχτός με διευρυμένο ωράριο, καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα (πλην Τετάρτης), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων που λαμβάνουν τρόφιμα από τον Κόμβο και ρούχα / παπούτσια από τα καταστήματα της Αθηναϊκής Αγοράς. Επίσης, ανοιχτές παραμένουν έως τις 19.30 το απόγευμα οι αποθήκες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, όπερ σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να δωρίσουν τρόφιμα, ρούχα ή φάρμακα για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, μπορούν να το κάνουν πλέον έως αργά το απόγευμα.

Από τις υπηρεσίες του διευρυμένου ωραρίου εξαιρούνται το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Πλυντήριο.

Με μια νέα φιλοσοφία και πάγια επιδίωξη τη βοήθεια προς τους ευάλωτους της Αθήνας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης αναδιοργανώνεται και απλώνει «δίκτυ προστασίας» σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This