Πρότυπο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δημιουργείται στην Αθήνα

Το κέντρο θα στελεχωθεί από 11μελές προσωπικό επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγος και νομικός

Must Read

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός σύγχρονου και πρότυπου συμβουλευτικού κέντρου γυναικών.

Πρόκειται για μία δομή ευρωπαϊκών δεδομένων που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και πλαισιωμένη από εξειδικευμένο προσωπικό επιστημόνων που έχουν ως βασικό στόχο την στήριξη των γυναικών – θυμάτων βίας, αλλά και διακρίσεων. Το «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών» προστίθεται στην ασπίδα προστασίας που δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις γυναίκες που έχουν ανάγκη στήριξης, πρόνοιας και φροντίδας και στελεχώνεται από 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο ψυχολόγοι, δύο κοινωνικοί λειτουργοί, ένας κοινωνιολόγος και ένας νομικός.

Μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, αυτό το πρώτο για την Αθήνα συμβουλευτικό κέντρο, αποτελεί ένα μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση των έμφυλων και πολλαπλών διακρίσεων που εφαρμόζει πιστά ο Δήμος Αθηναίων, με δράσεις όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση, η κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη και η παραπομπή ή συνοδεία σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, αλλά και σε νοσοκομεία.

Ο προϋπολογισμός της δομής που θα λειτουργεί στην 6η Δημοτική Κοινότητα ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 (ΕΣΠΑ των Δήμων), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This