Τετάρτη 23/6/2021

Η Περιφέρεια αναβαθμίζει πάρκα σε Εύοσμο και Κορδελιό

Βελτιώνει τις συνθήκες καθημερινότητας των κατοίκων σε οχτώ Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

Υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τις αποφάσεις για την αναβάθμιση δυο πάρκων σε Εύοσμο και Κορδελιό. Οι αποφάσεις αφορούν στο πάρκο Σμύρνης στο Κορδελιό και το πάρκο Ελπίδας στον Εύοσμο. Τα συγκεκριμένα πάρκα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 3,9 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται το 2023, βελτιώνει τις συνθήκες καθημερινότητας των κατοίκων σε οχτώ Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Δήμους, χρηματοδοτεί και υλοποιεί μια σειρά από έργα που δίνουν απαντήσεις στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές, αναβαθμίζουν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και διαμορφώνουν μια νέα, καλύτερη καθημερινότητα για ένα εκατομμύριο πολίτες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και των παρεμβάσεων, που υλοποιούμε, το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας και ως διοίκηση της Περιφέρειας θα κάνουμε πράξη την αρχή που διέπει τη λειτουργία μας: Να μετατρέπουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ