Τετάρτη 23/6/2021

Περιφέρεια Αττικής: Με ποδηλατάδα στο Πεδίον του Άρεως ξεκίνησαν οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με ποδηλατάδα στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα και του Υφυπουργού, Γ. Αμυρά, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε σήμερα το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, παρουσία, πέραν των προαναφερθέντων, και του της Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, του Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη και του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του EcoFest 2021 που ανοίγει αύριο Παρασκευή τις πύλες του στην Πλατεία Νερού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πράσινες παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, τόσο σε επίπεδο υποδομών για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, όσο και γενικότερα στο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την ανάπτυξη του μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης υπογράμμισε ότι οι πόροι που έχουν δεσμευθεί για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής. Για το έργο αυτό θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι

Από την πλευρά τους, ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός Γ. Αμυράς και ο Γ.Γ. Ευθ. Μπακογιάννης στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό δίκτυο υποδομών και να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύντομη ποδηλατάδα εντός του πάρκου στο Πεδίο του Άρεως. Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους διοργανωτές του EcoFest 2021, συμμετείχαν επίσης ο Κ. Ανδριτσόπουλος Καθηγητής και Πρόεδρος του EcoFest, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας Αναπλ. Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σ. Παπευθυμίου, ο Ειδικός Σύμβουλος της Διοίκησης της ΔΕΗ Α. Ιωακειμίδης και ο Πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ