Ο Δήμος Αθηναίων εμβολίασε αστέγους της πόλης

Must Read

Στον εμβολιασμό των άστεγων πολιτών που αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού την περίοδο της πανδημίας προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 60% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Επιπλέον, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου Αστέγων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%. Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 αστέγους, παρέχοντας σε καθημερινή βάση ασφαλή στέγη, τροφή, νερό αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε άνθρωπο που ζει στον δρόμο και αισθάνεται μόνος.

Στους ξενώνες

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στους ξενώνες αστέγων και τόνισε πως η προστασία των ευάλωτων πολιτών αποτελεί πρωταρχικό στόχο του.

«Για όλους εμάς στον Δήμο Αθηναίων, η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στον δρόμο δεν είναι μια ακόμη κοινωνική δράση. Είναι η πεμπτουσία της αποστολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε, μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το σύνολο των δομών φιλοξενίας αστέγων του ΚΥΑΔΑ σαρώνει συστηματικά τους φιλοξενουμένους με τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση, ενώ παράλληλα έχουν οριστεί και χώροι απομόνωσης ώστε σε περίπτωση κρούσματος να μην υπάρξει διασπορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This