Δήμος Λαυρεωτικής: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του Φοινικοδάσους

Oι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι

Must Read

Υπογράφηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2021 η σύμβαση που αφορά την αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου, με τον συνολικό προϋπολογισμό να έχει διαμορφωθεί στα 448.243,57 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Αστική Αναζωογόνηση του Χ.Π. «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το ποσό των 275.306 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου για το ποσό των 172.937,57 ευρώ.

Με την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμητρας Πάλλη, ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με την υπ’ αριθμ. 184/2020 σύνταξη μελέτης. Ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18/12/2020 με απόφαση του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Η ανάπλαση του Φοινικοδάσους περιλαμβάνει την αλλαγή της περίφραξης, την άρδευση και τη χαμηλή φύτευση όλης της έκτασής του, καθώς και την προμήθεια φυτοτεχνικού υλικού και φωτιστικών. Ο αστικός εξοπλισμός θα αλλαχθεί εξ ολοκλήρου και θα διαμορφωθεί σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Σε χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Οι προμήθειες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο, ώστε μέχρι το καλοκαίρι τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Λαυρεωτικής να μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πάρκο του Φοινικοδάσους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This