Δήμος Λεβαδέων: Δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Must Read

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και μας υπενθυμίζει το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, την ειρήνη, την εξάλειψη της βίας, την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της ακραίας φτώχειας.

Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας. Η εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης, των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και στην υγιή ανάπτυξη τους, είναι κοινή ευθύνη όλων των λαών. Το παιδί πρέπει να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του.

Το τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει μια σειρά ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες περιλαμβάνουν εικαστικά, χειροτεχνία, αφήγηση παραμυθιών, τραγούδια, χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών και συζήτηση των παιδαγωγών με τους λιλιπούτειους μαθητές, με σκοπό να ψυχαγωγηθούν,να χαρούν, να δημιουργήσουν, να μάθουν για τα δικαιώματά τους και να βιώσουν αυτή τη μέρα με ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This