Παρασκευή 18/6/2021

Δήμος Λεβαδέων: Δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και μας υπενθυμίζει το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, την ειρήνη, την εξάλειψη της βίας, την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της ακραίας φτώχειας.

Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας. Η εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης, των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και στην υγιή ανάπτυξη τους, είναι κοινή ευθύνη όλων των λαών. Το παιδί πρέπει να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του.

Το τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει μια σειρά ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες περιλαμβάνουν εικαστικά, χειροτεχνία, αφήγηση παραμυθιών, τραγούδια, χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών και συζήτηση των παιδαγωγών με τους λιλιπούτειους μαθητές, με σκοπό να ψυχαγωγηθούν,να χαρούν, να δημιουργήσουν, να μάθουν για τα δικαιώματά τους και να βιώσουν αυτή τη μέρα με ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ