Δήμος Ηρακλείου: Στα ΑμΕΑ αφιερωμένη η Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία

Must Read

Στην ευαισθητοποίηση για τα ΑμΕΑ αφιερωμένη η Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Στα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο ζωής τους στην σύγχρονη εποχή, από την απλή καθημερινότητα, έως τις επιπλέον δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, ήταν αφιερωμένο μέρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Για πέντε ημέρες, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων της πόλης, φιλοξενήθηκαν εναλλάξ στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» όπου τους υποδέχθηκε ο Ηρακλειώτης χρυσός παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, προκειμένου να τους μιλήσει για την ζωή με αναπηρία, πώς ξεπερνιούνται τα προβλήματα – σε σημείο μάλιστα, όπως ο ίδιος, να μπορείς να πρωτεύεις στην ενασχόλησή του – και, βέβαια, πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να έχουν τα ΑμΕΑ ίσες ευκαιρίες στις τοπικές κοινωνίες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, για λίγες στιγμές, πως είναι η ζωή με αναπηρία, κυρίως όμως πως μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα με τη δύναμη της θέλησης και την κατάλληλη εκπαίδευση και υποδομή. Μαζί με τον Μάκη Καλαρά έπαιξαν μπάσκετ με αμαξίδιο, goalball, boccia, tabletennisκαι sittingβόλεϊ.

Την δράση στήριξε η BIC, οι άνθρωποι της οποίας μοίρασαν δωράκια στους μαθητές στο τέλος κάθε ημέρας και χορήγησαν είδη γραφικής ύλης στα σχολεία που συμμετείχαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This