Νέο βραβείο περιβαλλοντικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

Must Read

Ένα ακόμα βραβείο για τις πολιτικές που ακολουθεί σε περιβαλλοντικά θέματα πρόσθεσε στην συλλογή του, ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για το βραβείο στον Πυλώνα BRAVO Environment και απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του θεσμού διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών, που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2019, για την ανάπλαση της πλατείας «Δασκάλας».

Δείτε επίσης: Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ελένη Παραγκούλια»

Υπενθυμίζεται, ότι η ανάπλαση της πλατείας στην περιοχή Αγίου Φανουρίου έγινε με ιδία μέσα και φιλικά, προς το περιβάλλον, υλικά. Το εσωτερικό υδατοπερατό δάπεδό της χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης για πρώτη φορά σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο στην Αττική. Οι σύγχρονες βιοκλιματικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην ανακατασκευή της, θα αποτελέσουν πρότυπο και για άλλες παρόμοιες που σχεδιάζει ο Δήμος, στο πλαίσιο βελτίωσης του μικροκλίματος στην πόλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το βραβείο αυτό αποτελεί την επισφράγιση μιας αδιάκοπης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, με σκοπό να προάγουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, να διασφαλίσουμε την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και ταυτόχρονα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάθε βραβείο που κερδίζουμε είναι σημαντικό και μας δίνει κίνητρο να επενδύουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του περιβαλλοντικού «κεφαλαίου» στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε, πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά και πιο αποφασιστικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This