Μαθητές του Γενικού Λυκείου του νησιού παρουσίασαν το «Κυνήγι του Θησαυρού στη Λέρο»

Must Read

Παρουσίαση του συστήματος «Leros’ Treasure Hunting» («Κυνήγι του Θησαυρού στη Λέρο») από μαθητές του Γενικού Λυκείου Λέρου.

Η ομάδα «Treasure Hunters» («Κυνηγοί του Θησαυρού») από τη Λέρο, αποτελείται από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Λέρου Ζουμπούλη Δήμητρα, Μπαλαμπάνη Μαρία, Σταματίου Άννα και Χατζημιχάλη Θεολόγο.

Οι παραπάνω μαθητές παρακολούθησαν τον 6ο κύκλο των μαθημάτων του προγράμματος Generation Next και, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή του ΓΕΛ Λέρου και υπεύθυνο του προγράμματος κ. Μυλωνά Χαράλαμπο, συναντήθηκαν με το κ. Δήμαρχο Λέρου Κόλια Μιχάλη και τους Αντιδημάρχους κ. Καστή Δ. και κ. Γρεκό Κ., στο Γραφείο του Δημάρχου.

Παρουσίαση του συστήματος Leros’ Treasure Hunting

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του συστήματος «Leros’ Treasure Hunting» («Κυνήγι του Θησαυρού στη Λέρο»), που δημιούργησαν οι παραπάνω μαθητές και στοχεύει να παρακινήσει και να βοηθήσει τον περιηγητή του νησιού μας (ντόπιο ή επισκέπτη) να γνωρίσει από κοντά διάφορα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. μνημεία του 2ου παγκοσμίου πολέμου), τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί της Λέρου και δεν είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Το παραπάνω σύστημα περιλαμβάνει:

  • Εφαρμογή για φορητές συσκευές (κινητό ή tablet). Η εφαρμογή θα προβάλει στην συσκευή του χρήστη πληροφορίες και φωτογραφίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος.
    Ταυτόχρονα, ο χρήστης θα μπορεί να βρει στην εφαρμογή τον χάρτη πρόσβασης για το καθένα από τα σημεία αυτά και σχετική ιστοσελίδα με επιπρόσθετες πληροφορίες.
  • τοπικούς σταθμούς επικοινωνίας με την εφαρμογή για την επιβεβαίωση της άφιξης του περιηγητή σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Μετά από αυτήν επιβεβαίωση, θα γίνεται στην εφαρμογή η ενεργοποίηση προβολής πληροφοριών για το επόμενο σημείο επίσκεψης.
  • Ιστοσελίδα που περιέχει αναλυτικές πληροφοριών για κάθε σημείο ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κόλιας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου, τονίζοντας ότι με εκπαιδευτική καθοδήγηση, επινοητικότητα και ομαδική εργασία, μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον καθηγητή κ. Μυλωνά Χ., που τους προέτρεψε να συμμετάσχουν και τους καθοδηγούσε στο εγχείρημα αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This