Βιωματικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για τα παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Must Read

Ακόμα ένα βιωματικό σεμινάριο για την ασφαλή οδήγηση απευθυνόμενο στα παιδιά της πόλης πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης «Πάνος Μυλωνάς», ο Δήμος έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές, αυτή τη φορά του 3ου Λυκείου, να μάθουν πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην οδήγηση φορώντας πάντα ζώνη, οδηγώντας πάντα νηφάλιοι και ξεκούραστοι, όντας προσεκτικοί και σε εγρήγορση.

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Αυτό έγινε μέσα από τρία σετ προσομοίωσης, συνδυάζοντας τη θεωρία με το βίωμα: πως είναι δηλαδή να φρενάρεις ή να προσκρούεις με ταχύτητα, να οδηγείς υπό μέθη ή κουρασμένος χωρίς να έχεις πλήρη αντίληψη του χώρου σου και πως να ανατρέπεται το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνεις.

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Οι μαθητές όλων των τάξεων πέρασαν και από τους τρεις προσομοιωτές βγαίνοντας, φυσικά, ασφαλείς, ξέροντας όμως, πλέον, γιατί πρέπει να οδηγούμε σύμφωνα με τους κανόνες.

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

«Αυτά τα παιδιά είναι οι σημερινοί συνοδηγοί στις μετακινήσεις της οικογένειάς τους και οι αυριανοί οδηγοί στα δικά τους πλέον οχήματα. Θέλουμε σήμερα να τους κάνουμε αγγελιοφόρους του μηνύματος και αύριο τους ίδιους τηρητές, πως η ασφάλεια στην οδήγηση, η προσεκτική οδήγηση, έχει να κάνει με την ίδια μας την ζωή, το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουμε. Για αυτό και ο στόχος μας είναι, μέσα από αυτές τις δράσεις, να γίνουν καλύτεροι οδηγοί από ό,τι είμαστε εμείς, να κερδίσουμε το στοίχημα για λιγότερα ατυχήματα και δυστυχήματα στην χώρα μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This