Ως απόπειρα ανθρωποκτονίας θα λογίζεται στο εξής από το νόμο κάθε επίθεση με βιτριόλι!

Must Read

Η συγκλονιστική υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και που και οι δυο συγκλόνισαν το πανελλήνιο, έχουν απασχολήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, και πιο συγκεκριμένα τον υπουργό, Κώστα Τσιάρα.

Ο ίδιος, λοιπόν, υποσχέθηκε άμεση αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται για υποθέσεις βιασμού, αλλά και αντίστοιχες με την επίθεση με βιτριόλι, όπου οι δράστες πέφτουν στα πολύ μαλακά.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πολύ ελαφριά» την ποινή που προβλέπεται για επιθέσεις με βιτριόλι, εφόσον αυτές χαρακτηρίζονται ως σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, όντως, τις κατατάσσει στις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια.

Τα νομικά αυτά κενά ανέλυσε ο Κώστας Τσιάρας κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, λέγοντας ότι η επίθεση με βιτριόλι, τον έχει προβληματίσει πολύ: «Το θέμα ήδη μας έχει απασχολήσει, γιατί προβλέπεται πολύ ελαφριά ποινή», σχολίασε και δήλωσε ότι υπάρχει εγρήγορση από πλευράς του υπουργείου για να υπάρξουν αλλαγές ως προς την αυστηροποίηση των ποινών.

Ο Ποινικός κώδικας άλλαξε το Νοέμβριο

Δυστυχώς, ο Ποινικός κώδικας άλλαξε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα θα πρέπει να περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, για να προγραμματιστούν νέες αλλαγές, σίγουρα μέσα στο 2021.

«Υπάρχουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και εγείρουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα», παραδέχτηκε ο ίδιος με φόντο μια σειρά από υποθέσεις βιασμών αλλά και αυτή της 34χρονης Ιωάννας. «Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο συναγερμό για να δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα νέες παρεμβάσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Γρήγορα όμως υπουργέ μου, γιατί οι δράστες αλωνίζουν ανενόχλητοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This